Indijā nolinčots par bērnu nolaupītāju noturēts inženieris (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALTAF QADRI / TT NYHETSBYRÅN

Kāda Indijas Karnātakas štata ciema iedzīvotāji šonedēļ nolinčojuši aptuveni 30 gadus vecu programmatūras inženieri, noturot viņu par iespējamu bērnu nolaupītāju. Cietuši arī divi viņa draugi un trīs policisti, kas mēģināja apturēt linčošanu.

Incidents noticis piektdienas vakarā, kad trīs draugi no Haidarābādu pilsētas pēc ciemošanās Karnātakas štata Bidares rajonā devās atceļā un apstājās kāda ciema vidū, lai pacienātu bērnus ar šokolādi. Kādam no bērnu bariņa pēkšņi ieraudoties, ciema iedzīvotāji kļuvuši aizdomīgi un sākuši pulcēties ap svešinieku automašīnu.

Draugi nojautuši kaut ko nelāgu un devušies projām. Viņiem izdevies aizbēgt, taču viltus ziņa par iespējamajiem «bērnu nolaupītājiem» ar ziņojumapmaiņas programmas «WhatsApp» starpniecību sasniegusi kaimiņu ciemu, kur viņus jau sagaidījis aptuveni 2000 cilvēku pūlis. Automašīnai aizšķērsots ceļš, un tā iebraukusi grāvī, kur braucēji izvilkti no mašīnas un pūlis viņiem uzbrucis ar mietiem un akmeņiem.

Vietējai policijai nav izdevies tikt galā ar pūļa pārspēku, sadursmē ievainojumus guvuši arī trīs policisti.

Programmatūras inženieris Mohammads Azams no Haidarābādu miris notikuma vietā, vēl viens vīrietis ar smagiem savainojumiem nogādāts slimnīcā.

Policija pēc notikušā aizturējusi aptuveni 30 cilvēkus.

Pēdējo mēnešu laikā Indijā nolinčoti vairāk nekā 25 cilvēki. Visus incidentus izprovocējušas baumas par bērnu nolaupīšanu, zādzībām vai seksuālu vardarbību, kas izplatījušās ar viedtālruņu starpniecību, galvenokārt aplikācijā «WhatsApp». Par šādu incidentu upuriem parasti kļūst iebraucēji no citām pilsētām vai ciematiem.

Atrisināt problēmu nav spējušas arī sabiedrības informēšanas kampaņas.

Indija ar vairāk nekā 200 miljoniem lietotāju ir «WhatsApp» lielākais tirgus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu