Tramps ieteicis Liebritānijas premjerministrei tiesāties ar ES

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja svētdien atklājusi, ka ASV prezidents Donalds Tramps viņai ieteicis tiesāties ar Eiropas Savienību (ES) par «Breksita» noteikumiem, nevis risināt sarunas par tiem.

BBC svētdienas programmā «Endrū Marra šovs» pārraidēs vadītājs premjerei atgādināja piektdien preses konferencē izskanējušo Trampa izteikumu, ka viņš Mejai esot sniedzis ieteikumu attiecībā uz «Breksita» sarunām, kas viņai acīmredzot esot licies «pārāk rupjš».

Vaicāta, kas tas bijis par ieteikumu, Meja, manāmi uzjautrināta, atbildēja: «Viņš man ieteica iesūdzēt ES. Nevis ielaisties sarunās, bet iesūdzēt viņus.»

Vienlaikus britu valdības vadītāja norādīja, ka abu kopīgajā preses konferencē piektdien Tramps arī sacījis: «Neejiet prom. Neejiet prom no sarunām, citādi jūs būsiet strupceļā.»

Nav īsti skaidrs, ko Tramps domājis ar šiem izteikumiem, bet iepriekš viņš izteicis vairākas nediplomātiskas piezīmes par Mejas darbu - īpaši saistībā ar «Breksita» sarunām.

Intervijā laikrakstam «The Sun» viņš kritizēja britu premjeres ierosināto un valdības apstiprināto nostāju izstāšanās sarunās ar ES, sakot, ka tā kaitēs izredzēm nākotnē noslēgt tirdzniecības līgumu starp Lielbritāniju un ASV, un arī pauda atbalstu šonedēļ demisionējušajam Lielbritānijas ārlietu ministram Borisam Džonsonam, sakot, ka «viņam ir pareizā attieksme, lai viņš būtu premjerministrs».

Vēlāk Tramps noliedza, ka kritizējis Meju, un centās mīkstināt teikto, preses konferencē paziņodams, ka viņa ir «neticama sieviete», kas premjera amatā «dara fantastisku darbu», tikai «Sun» vienkārši neesot publicējis viņai veltītos atzinības vārdus, taču laikraksts publiskoja audioierakstu, kas apliecināja, ka Tramps nerunā patiesību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu