Tramps negaida īpašus rezultātus no tikšanās ar Putinu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien izteicies, ka no pirmdien Helsinkos paredzētās tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu negaida īpašus rezultātus.

Intervijā telekanālam CBS viņš norādījis, ka no šīm sarunām «negaida neko sliktu, bet, iespējams, kaut ko labu».

Tramps arī atzinis, ka nav domājis pieprasīt, lai Maskava izdod Vašingtonai 12 savus pilsoņus, kam ASV Tieslietu ministrija izvirzījusi apsūdzības par mēģinājumu ietekmēt 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanu iznākumu, taču piebildis, ka tikšanās laikā varētu skart šo jautājumu.

«Neesmu par to domājis, bet noteikti pajautāšu,» viņš paziņojis.

Kā ziņots, ASV Tieslietu ministrija piektdien izvirzīja apsūdzības 12 Krievijas armijas izlūkdienesta (GRU) virsniekiem par Demokrātu Nacionālās komitejas, Hilarijas Klintones kampaņas štāba un citu organizāciju datoru uzlaušanu.

Saistībā ar šīm apsūdzībām, ko Maskava noliedz, Amerikas Savienotajās Valstīs izskanējuši Trampam adresēti aicinājumi atcelt tikšanos ar Putinu.

Kā intervijā telekanālam ABC izteicies ASV nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons, «ir grūti noticēt», ka Putins par minētajām darbībām neko nav zinājis.

«Tas ir viens no šīs tikšanās mērķiem - lai prezidents var runāt aci pret aci ar prezidentu Putinu un uzdot viņam šo jautājumu,» viņš norādījis.

Ķā atzinis Boltons, viņš ir diezgan noraizējies par iespēju, ka Krievija atkal mēģinās ietekmēt ASV vēlēšanas. Pēc viņa teiktā, «turpinās daudzas lietas», par kurām viņš nevar runāt, jo tā ir slepena informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu