Īrijā ugunsgrēks izpostījis latvieša biznesu; zaudējumi - vairāk nekā miljons eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Lielā ugunsgrēkā rūpnīcas teritorijā Limerikā, Īrijā, pirms nedēļas nopostīts latvieša Mareka Beides bizness, radot zaudējumus vairāk nekā miljona eiro apmērā. Uzņēmumā, kas ražoja augstas kvalitātes virtuves durvis, skapjus un aksesuārus, strādāja 25 cilvēki, vēsta laikraksts «Limerick Leader».

37 gadus vecais Beide pagājušās svētdienas naktī ap plkst.3 saņēma zvanu par ugunsgrēku ēkā, ko lielākoties aizņem viņa uzņēmums «AB Wood Products Ltd».

«Viens no «Galtee» menedžeriem man piezvanīja,» stāsta Beide. «Kad es tur aizbraucu, viss dega. Es dzīvoju tikai piecu minūšu attālumā. Man bija ļoti skumji - tas bija 17 gadu smags darbs, ko sāku no nekā. Man bija 25 darbinieki.»

Beide 2001.gadā no Latvijas pārcēlās uz Ballilandersu Limerikā. Viņš norāda, ka uzņēmums esot bijis veiksmīgs.

Foto: ekrānšāviņš

«Ēkas vienā pusē bija «Galtee Groups» biroji. Otrajā stāvā bija vēl viens uzņēmums,» uzskaita Beide. «Esmu kā nabaga suns uz ielas - nekā vairs nav. Viss ir pagalam. Man vairs nav nekā.»

Aprēķināts, ka ugunsgrēka nodarītie zaudējumi pārsniedz vienu miljonu eiro.

«Pēdējās divas dienas domāju par jaunu stratēģiju,» stāsta Beide. Ja izdosies piesaistīt finansiālu atbalstu, uzņēmumu varētu atjaunot.

Nodegusī ēka pieder uzņēmumam «Galtee Group».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu