Itālijas ministrs: Visi izglābtie migranti jānogādā atpakaļ Lībijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago/ScanPix

«Vienīgais atrisinājums» Eiropas migrācijas krīzei ir panākt, ka visi Vidusjūrā izglābtie migranti tiek nogādāti atpakaļ Lībijā, pirmdien sacīja Itālijas vicepremjers un iekšlietu ministrs Mateo Salvīni.

«Mērķis ir mainīt noteikumus un padarīt Lībijas ostas par drošām ostām,» preses konferencē Maskavā sacīja Salvīni.

«Mums [migranti] ir jāglābj, jāārstē, jābaro un viens pēc otra jānogādā atpakaļ tur, no kurienes viņi ieradušies. Eiropas Savienībai (ES) ir jāgūst pārliecība, ka tas ir vienīgais atrisinājums, kā tikt laukā no šī tuneļa.»

Migrantiem jāļauj iesniegt pieteikumus par patvēruma piešķiršanu Eiropā no Āfrikas, un tiem, kas tiks atzīti par atbilstošiem patvēruma kritērijiem, jāļauj ieceļot ES, skaidroja Salvīni.

Viņš jau iepriekš aizliedzis Itālijas ostās piestāt nevalstisko organizāciju kuģiem, kas Vidusjūrā uzņem migrantus, un apsūdzējis šīs organizācijas, ka tās palīdz cilvēku kontrabandistiem nogādāt migrantus Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu