Makeins: Trampa-Putina samits ir kaunpilns fakts ASV prezidentūras vēsturē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV republikāņu senators Džons Makeins pirmdien raksturoja ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina samita kopīgo preses konferenci kā «kaunpilnu» un nosauca to par «zemu punktu» ASV prezidentūras vēsturē.

Makeins, kurš ir ass Trampa kritiķis, nosauca Helsinku samitu par «traģisku kļūdu», jo Tramps tajā «ne tikai nespēja, bet arī nevēlējās nostāties pret Putinu».

«Drīz pēc prezidenta Trampa frāžainās un ekscentriskās izturēšanās pret mūsu tuvākajiem draugiem un sabiedrotajiem Briselē un Lielbritānijā, šodienas preses konference iezīmē jaunu zemu punktu amerikāņu prezidentūras vēsturē,» paziņoja Makeins.

«Neviens no iepriekšējiem prezidentiem nav tik verdziski pazemojies tirāna priekšā,» sacīja Makeins.

Jau ziņots, ka arī citi ASV likumdevēji pirmdien kritizēja Trampu par viņa nekritiskajiem Krievijai veltītajiem izteikumiem samitā ar Putinu, tos raksturojot kā apkaunojošus un bīstamus.

Tramps un Putins preses konferencē pēc pirmdien Helsinkos notikušajām samita sarunām šo tikšanos cildināja, to raksturojot kā produktīvu un sekmīgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu