«Pussy Riot» dalībniekiem piespriests arests par ielaušanos Pasaules kausa spēlē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

Krievijā pirmdien tika piespriests 15 dienu administratīvais arests feministu pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm par to, ka viņas, ģērbušās policistu uniformās, ielauzās futbola laukumā Pasaules kausa fināla laikā.

Tiesa Maskavā piesprieda Veronikai Ņikulšinai, Olgai Kuračevai un Pjotram Verzilovam 15 dienu arestu policijas kamerā, kā arī aizliedza trīs gadus apmeklēt sporta pasākumus, vēstīja tiesas ziņu vietne «Mediazona».

Tiesa atzina Ņikulšinu, Kuračevu un Verzilovu par vainīgiem «skatītāju uzvedības noteikumu rupjā pārkāpšanā» un piesprieda maksimālo sodu, kāds iespējams par šo apsūdzību.

Verzilovs ir vietnes «Mediazona», kas ziņo par tiesību aktīvistu prāvām, dibinātājs.

Tiesa pirmdienas vakarā grasījās izskatīt vēl vienas šīs protesta akcijas dalībnieces Olgas Pahtusovas lietu.

Ņikulšina, Kuračeva, Verzilovs un Pahtusova svētdien izskrēja futbola laukumā Maskavas Lužņiku stadionā, īslaicīgi apturot Francijas un Horvātijas spēli otrajā puslaikā. Starp šīs spēles skatītājiem bija Krievijas prezidents Vladimirs Putins un citu valstu līderi, tai skaitā Francijas prezidents Emanuels Makrons.

«Pussy Riot» nekavējoties ievietoja paziņojumus sociālajos medijos, uzņemoties atbildību par šo protestu un publicējot sešu politisku prasību sarakstu.

«Atbrīvojiet visus politieslodzītos,» bija pirmā no šīm prasībām. Tika arī pieprasīts izbeigt aizturēšanas mierīgos mītiņos un «atļaut politisku konkurenci valstī».

«Pussy Riot» nonāca mediju uzmanības centrā 2012.gadā, kad vairākas grupas dalībnieces tika aizturētas par Kremlim veltītas protesta akcijas sarīkošanu Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu