Lielbritānijā uzliek sodu «Brexit» aizstāvju organizācijai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA Wire/PA Images

Oficiālajai «Brexit» atbalstītāju kampaņas organizācijai «Vote Leave» uzlikta sodanauda par finansējuma noteikumu pārkāpšanu pirms 2016.gada referenduma, otrdien paziņojusi Lielbritānijas Vēlēšanu komisija, piebilstot, ka šī lieta nodota tālākai izmeklēšanai policijai.

Vēlēšanu komisijas politisko kampaņu uzraudzības nodaļas direktors Bobs Posners norādīja, ka veikta vispusīga «Vote Leave», kā arī otras mazākas «Brexit» atbalstītāju organizācijas «BeLeave» darbības pārbaude pirms referenduma, kurā briti nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienību (ES).

Pārbaudes gaitā tika atrasti «būtiski pierādījumi», ka abas organizācijas, kas darbojās viena mērķa sasniegšanai, nav deklarējušas savu sadarbību un nav ievērojušas kampaņas izdevumu griestus.

Konstatēts, ka «Vote Leave» oficiāli atļauto maksimālo tēriņu summu – 7 miljonus mārciņu (7,9 miljonus eiro) – pārsniegusi par gandrīz 500 000 mārciņu.

«Vote Leave» iesniegusi arī nepilnīgu un neprecīzu izdevumu atskaiti un nav iesniegusi čekus par atsevišķiem saviem izdevumiem.

Vēlēšanu komisijas ziņojumā arī teikts, ka modes studenta Darena Grimsa dibinātā organizācija «BeLeave», īstenojot «kopīgu plānu» ar «Vote Leave», samaksājusi Kanādas tīmekļa politisko reklāmu uzņēmumam «Aggregate IQ» 675 000 mārciņu.

Par šiem pārkāpumiem «Vote Leave» uzlikta 61 000 mārciņu liela sodanauda, bet Grimss sodīts ar 20 000 mārciņu.

Lieta nodota policijai, lai tā izvērtētu, vai tajā iesaistītās personas nav pastrādājušas arī kādus citus pārkāpumus, kas nav Vēlēšanu komisijas jurisdikcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu