Dienvidkorejā protestē pret suņu ēšanu

TVNET/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Dzīvnieku aizstāvji Dienvidkorejā otrdien protestēja pret suņu gaļas industriju, vēsta aģentūra AFP. Protestētāji bija sasēdušies publiskā laukumā Seulā, rokās turot paplātes ar mirušiem kucēniem no suņu audzētavas.

Dažviet Āzijā suņi tiek audzēti gaļas ieguvei. Bieži vien dzīvnieki tiek turēti briesmīgos apstākļos un nogalināti ar nežēlīgām metodēm.

Viens no slavenākajiem suņu gaļas ēšanas pasākumiem ir Juiliņas festivāls Ķīnā, kur cilvēka četrkājainie draugi tiek nokauti, pagatavoti un apēsti. Festivālam gadu no gada tiek pārmesta nežēlīga attieksme pret dzīvniekiem un ierosinātas petīcijas, taču tas turpinās par spīti dzīvnieku aizstāvju kampaņām.

Katru gadu no Ķīnas dienvidu pilsētas tiek publiskoti šokējoši un baisi attēli - uz letēm un spaiņos sakrauti nodīrāti suņi, kas tiek notiesāti turpat vai likti galdā mājās.

Dienvidkorejas pilsētā Sonnamā, kas atrodas netālu no Seulas, ir lielākais āra suņu gaļas tirgus. Katru gadu tur tiek nokauti līdz pat 80 000 suņu.

Viens no populārākajiem suņu gaļas ēdieniem Dienvidkorejā ir tradicionāla zupa. Māņticīgākie dienvidkorejieši tic, ka zupa pastiprina ēdāja libido.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu