Tramps pateicas republikāņu senatoram par atbalstu polemikā ap Helsinku samitu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergey Guneev / Sputnik

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien publiski patiecies senatoram Rendam Polam par atbalstu, ko šis likumdevējs paudis Trampa nostājai pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu nule kā notikušā Helsinku samita gaitā. Senators Pols ir vienīgais prominento republikāņu likumdevēju vidū, kas pēcsamita polemikā atbalstījis Trampu.

Helsinkos notikusī Trampa un Putina preses konference, kurā Tramps Putinam neveltīja nekādu kritiku saistībā ar apsūdzībām par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, izraisījusi sašutuma vētru abu lielo ASV politisko partiju rindās.

Tomēr Pols sniedzis vairākas intervijas, kurās viņš aizstāvēja prezidentu pret, kā viņš norādīja, demokrātu un republikāņu paredzamo kritiku, kā arī pauda atbalstu Trampa stratēģijai, kas paredz atsākt sadarbību ar Putinu.

«To visu patiesi motivē «Trampa prāta aptumsuma sindroms»,» Kentuki republikānis sacīja telekanālam CNN, lietojot apzīmējumu, kādu Trampa aizstāvji mēdz attiecināt uz, pēc viņu teiktā, prezidenta oponentu iracionālajiem pārmetumiem par pilnīgi visu, ko Baltā nama saimnieks saka un dara.

«Paldies, Rend Pol! Tu patiešām to izproti,» tviterī atzina Tramps.

«Šim prezidentam bijis pusotrs totāli aizspriedumainu izmeklēšanu gads. Kas viņam būtu jādomā,» viņš piebilda, kā šķiet, parafrāzējot vienu no vairākām Pola intervijām.

Tramps pārsteidza kā ASV sabiedrotos, tā pretiniekus ar savu atbildi uz jautājumu par Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, kurās viņš sakāva demokrāti Hilariju Klintoni.

Putins «tikko sacīja, ka tā nav Krievija. Es teikšu sekojošo - es neredzu nevienu iemeslu, kāpēc tai būtu jābūt», sacīja Tramps.

Šokētie ASV likumdevēji nosodīja Trampu. Pārstāvju palātas spīkers republikānis Pols Raiens Trampam atgādināja, ka «Krievija nav mūsu sabiedrotais», bet senators veterāns Džons Makeins norādīja - tas, ka Tramps, kā šķiet, pieņēmis Putina liegšanos, ir šīs prezidentūras «zems punkts», bet pats samits - «traģiska kļūda».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu