Tramps: Ziemeļkorejas denuklearizācijai nav «laika ierobežojuma»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / TT NYHETSBYRÅN

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien atzina, ka Ziemeļkorejas denuklearizācijas procesā, kā to paredz vienošanās, ko viņš noslēdzis ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, nav steigas, šādi iezīmējot atšķirīgu nostāju no iepriekšējiem paziņojumiem, ka šis process sāksies ļoti drīz.

«Diskusijas notiek, un tās noris ļoti, ļoti labi,» žurnālistiem sacīja Tramps. «Mums nav laika ierobežojuma. Mums nav ātruma ierobežojuma.»

Tramps minēja, ka viņš Ziemeļkorejas jautājumu pirmdien samitā Helsinkos apspriedis arī ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

«Prezidents Putins iesaistīties tādā ziņā, ka viņš ir ar mums,» sacīja Tramps.

ASV prezidents tikās ar Kimu Čenunu 12.jūnijā bezprecedenta samitā Singapūrā, un tā gaitā Ziemeļkorejas līderis apņēmās strādāt pussalas denuklearizācijas virzienā.

Tomēr līderu parakstītajā dokumentā nav minēts konkrēts procesa grafiks, kā arī noteikts tas, kā tas tiks īstenots. Sagaidāms, ka diplomāti tagad precizēs vienošanās detaļas.

Kaut arī kopš samita pagājis vairāk nekā mēnesis, nav ziņu par konkrētu progresu, un Ziemeļkoreja paudusi sūdzības, ka amerikāņi izvira vienpusējas pretenzijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu