Īlons Masks atvainojas Taizemes futbolistu glābējam, kuru nosauca par pedofilu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOE SKIPPER / REUTERS

ASV biznesa magnāts Īlons Masks atvainojies nesenajā Taizemes futbola komandas zēnu glābšanas operācijā iesaistītajam britu speleologam, kuru bija nodēvējis par pedofilu. Maska rupjā izrunāšanās izraisīja plašu sašutumu un uz īsu brīdi arī viņa uzņēmuma «Tesla» akciju kursa kritumu.

«Tesla» vadītājs Masks trešdien nāca klajā ar atvainošanos Vernonam Ansvortam, kurš bija izsmējis Maska plānu par minizemūdenes izmantošanu nelaimē nonākušās grupas glābšanā.

«Viņa vēršanās pret mani neattaisno manu vēršanos pret viņu, un tāpēc es atvainojos Ansvorta kungam un uzņēmumiem, kurus es pārstāvu kā līderis,» Masks apliecināja tviterī. «Tā ir mana un vienīgi mana vaina.»

Sākotnējos izteikumos Masks bija lietojis angļu žargonvārdu «pedo», kas ir vārda «pedofils» saīsinājums.

Maska strīds ar Ansvortu sākās pēc tam, kad britu speleologs Maska plānu par taizemiešu futbola komandas glābšanu bija noraidījis, to raksturojot kā «sabiedrisko attiecību triku».

Kā skaidroja Ansvorts, «nav pilnīgi nekādu izredžu, ka varētu izdoties» Maska plāns par minizemūdenes izmantošanu glābšanas operācijā.

Ansvorts arī piebilda, ka Masks var «iebāzt savu zemūdeni tur, kur sāp».

Masks trešdien tviterī skaidroja, ka vārdi pret Ansvortu «pausti dusmās, pēc tam kad Ansvorta kungs bija izteicis vairākas nepatiesības un ierosinājis, lai es iesaistos seksuālā aktā ar minizemūdeni».

Zemūdene tika «būvēta, veicot labestības soli un atbilstoši nirēju komandas līdera specifikācijām», pirms atvainšanās Ansvortam norādīja Masks.

Maska sākotnējais tvīts, kurā bija lietots vārds «pedo», pirmdien izraisīja «Tesla» akciju kursa kritumu. Tiesa gan, tas pēc tam no zaudējumiem atguvies.

Ansvorts sacīja ziņu aģentūrai AFP, ka varētu vērsties tiesā pret Masku saistībā ar aizvainojošo tvītu, kas tika nosūtīts vairāk nekā 20 miljoniem uzņēmēja oficiālā konta sekotāju.

11 līdz 16 gadus vecie zēni un viņu 25 gadus vecais treneris tika iesprostoti pazemē 23.jūnijā, kad devās ekskursijā uz alu pie Mēsāi, Čiangrajas provincē. Tobrīd ala bija sausa, taču sākās stipras lietusgāzes, kas applūdināja ieeju alā. Taču viņiem izdevās patverties gaisa kabatā aptuveni četrus kilometrus no ieejas. Tur viņus desmit dienas vēlāk atrada britu ūdenslīdēji. Zēnu glābšanas operācija no 8. līdz 10. jūlijam piesaistīja pasaules uzmanību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu