Starptautiskā petīcijā prasa apturēt mežu izciršanu Latvijā (560)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta petīciju vietnē www.thepetitionsite.com patlaban lielu popularitāti ieguvusi kāda petīcija, kurā iedzīvotāji no visas pasaules prasa Latvijai pārtraukt tās mežu iznīcināšanu. Petīciju parakstījuši jau vairāk nekā 17 600 cilvēku. Petīcijas pieteikumā apgalvots: ja turpināsies pašreizējās tendences mežu izciršanā, Latvija jau pēc 50 gadiem būs palikusi pilnīgi bez mežiem.

Petīcija ar nosaukumu «Latvija, pārtrauc iznīcināt mežus» adresēta Latvijas prezidentam Andrim Bērziņam un premjerministram Valdim Dombrovskim. Tās pieteicēji sevi dēvē par «satrauktajiem pasaules pilsoņiem» un uzstādījuši mērķi savākt vismaz 20 000 parakstu.

«Ekonomikas problēmu dēļ Latvijas valdība ienākumu gūšanai pievērsusies pastiprinātai mežu izciršanai,» teikts petīcijā. Pie tam Latvijā tiekot lemts arī par jaunu plānu, kas mežu izciršanu pieļautu «astronomiskos apmēros».

Daudzām mežu kompānijām ir briesmīga reputācija. «Piemēram, Latvijas Valsts meži - valstij piederošs mežizstrādes uzņēmums - ir bēdīgi slaveni ar kaitējuma nodarīšanu dzīvniekiem un augiem, tā kā procedūras, kurām viņi seko, ļāvušas iznīcināt vērtīgas un retas ekosistēmas,» teikts petīcijā.

Latvijas mežos atrodamo reto dzīvnieku un augu dēļ mežu saglabāšana Latvijā esot vitāli svarīga ne vien Latvijai, bet visai Eiropai un pasaulei.

«Ja Latvija turpinās izcirst divus miljonus kubikmetru katru gadu, meži būs izzuduši jau pēc 50 gadiem vai pat mazāk,»

brīdina raksta autori.

Zem petīcijas parakstījušies cilvēki no visas pasaules: Slovākijas, Spānijas, Grieķijas, Zviedrijas, ASV, Austrālijas un daudzām citām valstīm. Kaut mazākumā, daudz parakstu ir arī no Latvijas.

Petīcija atrodama šeit!

Komentāri (560)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu