Lielajā talkā sakopts kilometrs Daugavas krasta pie Mazjumpravmuižas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Daugavas krastmalā pie Mazjumpravmuižas šodien talkoja vairāk nekā 100 cilvēku, sakopjot kilometru Daugavas krasta, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kopīgiem spēkiem tika izzāģēti nokaltušie koki un krūmi, nopļauta un savākta pērnā zāle, savāktas izmētātās pudeles, makšķernieku atstātie papīri, stikli, metāla gabali, veci sētu sieti. Kopā tika pielasīti vairāki desmiti maisu atkritumu, bet zari un zāle sadedzināti ugunskurā.

Jau vēstīts, ka šajā apkaimē talkoja arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) ar domes deputātiem un pašvaldības darbiniekiem.

Austrumu izpilddirekcija šovasar plāno izbūvēt 630 metrus garu turpinājumu gājēju un veloceliņam Centrs-Dārziņi Rumbulas apkaimē un labiekārtot apkārtējo teritoriju ar soliem, apgaismes stabiem un atkritumu urnām. Pērn veloceliņam tika izveidots pagarinājums no Ķengaraga promenādes līdz Mazjumpravmuižai, un šogad paredzēts veidot celiņa turpinājumu patlaban nesakoptā Daugavas malā.

Šodien plkst.9 visā Latvijā oficiāli sākusies Lielā Talka - diena, kad cilvēki dodas talkā Latvijai ceļā uz tīrākās valsts titulu. Līdz pat plkst.15 oficiāli un arī ilgāk neoficiāli, visā valstī cilvēki ir pulcējušies talkošanas vietās, kurās plānota gan atkritumu vākšana, gan dažādas vides labiekārtošanas aktivitātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu