Šveice ozona piesārņojuma dēļ samazina sabiedriskā transporta biļešu cenas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šveices reģionālās varasiestādes sestdien uz laiku samazinājušas autobusu un vilcienu biļešu cenas, lai mudinātu cilvēkus atstāt mājās savas automašīnas, jo pašreizējais karstuma vilnis ir krasi paaugstinājis ozona piesārņojuma līmeni.

Ženēvā viss sabiedriskais transports ir par pazeminātām cenām, un tās būs spēkā līdz ozona līmenis neatgriezīsies normas robežās.

«Ņemot vērā ozona piesārņojuma pieaugumu, auto un moto vadītāji Ženēvā tiek aicināti izvēlēties sabiedrisko transportu un gūt labumu no samazinātās cenas,» paziņoja reģionālais vides departaments.

Tagad Ženēvā autobusa vai tramvaja biļete maksās divus frankus (1,91 eiro) parasto trīs (2,87 eiro) vietā.

Kaimiņos esošajos Vo un Valē kantonos, kur arī ir neparasti augsts ozona līmenis, nolemts piedāvāt atlaides vilcienu kartēm.

Šveice tāpat kā vairākas citas Eiropas valstis šobrīd piedzīvo karstuma vilni, temperatūrai sasniedzot 38 grādus pēc Celsija.

Karsums arī palielina piesārņojumu, ozona koncentrācijai zemes līmenī vairākās Šveices vietās pārsniedzot robežlielumu - 120 mikrogramus kubikmetrā, dienvidos pat sasniedzot 260 mikrogramus kubikmetrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu