Kādā Pārdaugavas mājas pagrabā atrasts milzu apaļpūpēdis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/gails_pictures

Šā gada sākumā kādā Pārdaugavas mājas pagrabā uziets šim gadalaikam netipisks atradums - milzu apaļpūpēdis, informēja Latvijas Dabas muzejā.

Janvāra pirmajās dienās muzeja mikoloģe Inita Dāniele saņēmusi zvanu no kāda Pārdaugavā esoša dzīvojamā nama apsaimniekotāja ar lūgumu sniegt konsultāciju par sēnēm, kas atrastas mājas pagrabā.

Nama pagrabā, kas savulaik izmantots malkas uzglabāšanai, izauguši milzu apaļpūpēži. Atradums gan nav bijis liels - tomēr neskatoties uz bargajiem laikapstākļiem, tas bijis 35 centimetrus plats un 25 centimetrus augsts.

Milzu apaļpūpēdis ir pasaulē lielākais pūpēdis. Tie parasti aug vasarā un rudenī auglīgās augsnēs ārpus meža - mežmalās, laucēs, pļavās, krūmājos, ganībās, samērā reti, reizēm grupās. Tā augļķermenis sākumā ir balts, vēlāk kļūst iedzeltens, ar gludu apvalku, izaug 20-50 centimetru diametrā, bet var pārsniegt arī metru un svērt pat līdz desmit kilogramiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu