Lielās talkas laikā aicina ziņot arī par videi bīstamiem atkritumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piedaloties Lielajā talkā, iedzīvotāji ir aicināti ziņot arī par atrastiem videi bīstamiem atkritumiem, izmantojot mobilo aplikāciju «Vides SOS», informēja komunikācijas speciāliste Beāte Goba.

Talkas laikā ir iespēja atrast akumulatorus, lauksaimniecības un ražošanas ķimikālijas, kā arī dažādas krāsvielas, eļļas un medicīnas preces, kas ir bīstamie atkritumi. Tāpēc Valsts vides dienests aicina talciniekus šos atkritumus pašu spēkiem neaizvākt no vides, bet gan par atradumu ziņot ar mobilās aplikācijas «Vides SOS» palīdzību, precīzi norādot atraduma vietu un aprakstot to.

Informācija tālāk tiks nodota atkritumu pārstrādes kompānijai «Eko Osta», kas pēc tās saņemšanas un izvērtēšanas nodrošinās šo atkritumu savākšanu un utilizāciju.

Šādi bīstamie atkritumi ir ne tikai kaitīgi iedzīvotāju veselībai, bet arī, ilgstoši atrodoties dabā, var nodarīt tai neatgriezenisku kaitējumu, uzsver uzņēmuma pārstāve Una Vaičule.

Talcinieki arī ir aicināti savākt nolietotās riepas un nodot tās otrreizējai pārstrādei. Arī riepas var radīt kaitējumu videi, jo tās dabiskos apstākļos sadalās tikai 100 gadu laikā.

Lielā talka notiks rīt, 23.aprīlī, un tās vadmotīvs šogad ir «Latvijai BŪT zaļai!».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu