Lielās talkas pirmo stundu laikā no Rīgas izvestas 45 tonnas atkritumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Lielās talkas pirmo stundu laikā no Rīgas izvestas 45 tonnas savākto atkritumu, pastāstīja Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Viņa norādīja, ka patlaban nevar pateikt, cik daudz atkritumu kopumā savākts - to varētu zināt pēc divām trim nedēļām, kad poligoni un šķirošanas laukumi, kā arī pašvaldības paziņos par nodotajiem atkritumiem.

Tomēr pirmā informācija liecina, ka no Rīgas pirmo četru stundu laikā izvestas 45 tonnas atkritumu, savukārt no Daugavpils šajā laikā izvestas 12 tonnas atkritumu.

Jaunzeme pauda gandarījumu par šodien notikušo pasākumu. «Esmu vairāk nekā priecīga. Ja pērn bija pieteiktas 1900, tad šogad pieteiktas 2150 [talkošanas vietas], turklāt vēl vakar un šorīt ienāca arvien jauni pieteikumi,» stāstīja Jaunzeme.

Lielās talkas komanda šodien aktīvi darbojās, nodrošinot papildu maisus talciniekiem.

Kā ziņots, sestdien visā Latvijā norisinājās tradicionālā Lielā talka, kuras laikā ikviens varēja palīdzēt sakopt kādu no oficiāli reģistrētajām talkošanas vietām vai arī darīt to paša izvēlētā vietā.

Lielās talkas mērķis ir panākt, lai Latvija 2018.gadā būtu zaļākā valsts pasaulē. Šī tradīcija sākās 2008.gada 13.septembrī ar talku, kas bija iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90.dzimšanas dienā.

Pagājušajā gadā tika atkārtots 2011.gada dalībnieku aktivitātes rekords - talkā piedalījās ap 190 000 cilvēku. Turklāt talcinieki rosījās ne tikai 1750 apstiprinātajās talkas vietās, bet arī citur.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu