Izvēlēti akcijas «Pieķer cūku!» uzvarētāji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Noslēdzoties TVNET akcijai «Pieķer cūku!», vēlējāmies pateikties par dalību visiem, kuri sūtīja bildes ar dabas piemēslotāju «roku darbu». Vienā no gadījumiem, pēc lasītāja Māra Poikāna iesūtīto bilžu publicēšanas, «piecūkotā» vieta tika sakopta. Viņam arī tiek piešķirta konkursa galvenā balva - dāvanu karte 150 eiro vērtībā «Galactico» veikalos.

Otrās un trešās vietas ieguvēji saņems 50 eiro dāvānu karti. Tā ir TVNET lasītāja Aiga, kura informēja par cūkotājiem Grobiņā, kā arī Dzintars, kurš noftografēja depresīvu ainu ar būvgružiem un vecu riepu kaudzēm pie Sauriešu ūdenskrātuves Stopiņu novadā.

Pirmās vietas ieguvējs Māris bija iemūžinājis Braslas ūdenskrātuvi Straupes pagastā, parādot to, cik skaistā apkārtne ir piemēslota. Viņš stāstīja, ka Braslas ezers rakts pagājušā gadsimta 30. gados un dažus simtus no ūdenskrātuves aizsprosta ir zivjaudzētava. «Tur sākas ļoti skaista upes kreisā krasta dabas taka, kas ved pāri klintīm, gravām, cauri mežiem,» uzsvēra Māris, paužot sarūgtinājumu par atkritumiem skaistajā vietā.

Pēc kāda laika viņš bija atgriezies atpūtas vietā un bijis patīkami pārsteigts par pārmaiņām, kuras redzējis.

TVNET ikgadējā akcija, kurā iestājamies par sakoptu vidi un aicinām atmaskot «cūkas», parādot to roku darbu, šogad noslēgusies. Tomēr rūpes par vidi nav kaut kas, ko varam aktivizēt akcijas un «Lielās talkas» laikā. Lai mēs varētu priecāties par dabu – lielāko bagātību, ar ko Latvija var lepoties –, par nemēslošanu jādomā katru dienu.

Lasītāji joprojām aicināti sūtīt bildes ar piecūkotām vietām, par kurām sāp sirds uz reportieris@tvnet.lv. Palīdzēsim attīrīt vidi ne tikai «Lielās talkas» laikā un parādīsim, ka mums nav vienalga.

Dāvanas akcijas uzvarētājiem sarūpējuši «Lielās talkas» organizatori - dāvanu kartes varēs tērēt kādā no «Galactico» tirdzniecības centriem: t/p Alfa, t/c Mols, t/c Galerija Centrs, t/c Origo un t/c Dole.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu