Sildīt ēdienu mikroviļņu krāsnī ir vai nav kaitīgi veselībai?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET vēlas izzināt patiesību, lai tev vairs nav jādzīvo mītos, tāpēc devāmies pie uztura speciālistes Ksenijas Andrijanovas, lai noskaidrotu, vai sildīt ēdienu mikroviļņu krāsnī ir vai nav kaitīgi veselībai.

Uztura speciāliste apliecina, ka tas ir mīts, jo mikroviļņi ir viena no elektromagnētiskā starojuma formām, kas ir nekaitīga gluži tāpat kā radioviļņi. Nez kāpēc cilvēkiem nav bail no radio, taču bail gatavot ēdienu mikroviļņu krāsnī, lai gan tie ir līdzīgi procesi. Ksenija Andrijanova akcentē, ka rentgenstarojums gan ir kaitīgs, tāpēc arī šo diagnostikas metodi neiesaka veikt bez vajadzības un bieži.

Klīst arī mīts, ka gatavošana mikroviļņu krāsnī izmaina ēdienu struktūru, kas nav aplami, taču jāatceras, ka jebkura ēdiena termiska apstrāde izmaina tā struktūru, jo notiek olbaltumvielu denaturācija. Uztura speciāliste kā piemēru min situāciju, kad karstā ūdenī ieberam cukuru un tas izšķīst. Jebkāda termiska apstrāde veicina uzturvielu zudumu un arī izmaina produkta molekulu formu, tāpēc mikroviļņu krāsns nekādi neatšķiras no citiem gatavošanas veidiem, turklāt vienā punktā pat ir labāka, jo, šādi gatavojot, ēdienā vairāk saglabājas C vitamīns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu