Austrālijas krastos izmetušies vairāk nekā simt vaļi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas pludmalē izskaloti apmēram 150 vaļi, vēsta raidorganizācija BBC. Atbildīgie dienesti ziņojumu par notikušo Hemlina līcī saņēma no kāda zvejnieka. Nekavējoties tika sākta liela apmēra glābšanas operācija, lai izglābtu 15 izdzīvojušos vaļus.

(Papildināta ziņa.)

Apmēram puse izskaloto vaļu jau bija miruši, kad ieradās speciālisti.

Tās ir īsspuras grindas - ja krastā izskaloti daži indivīdi no šīs vaļu sugas, parasti tiem seko viss bars.

«Diemžēl vairums vaļu naktī izmetās sausā zemē un nav izdzīvojuši,» paziņoja zivsaimniecības departamenta incidentu kontrolieris Džeremijs Čiks.

Vietējie dienesti izsludinājuši brīdinājumu par iespējamu haizivju aktivitāti. «Iespējams, ka mirušie un mirstošie dzīvnieki pievilinās haizivis, kas šajā posmā varētu piepeldēt tuvu krastam,» norādīts Rietumaustrālijas zvejniecības departamenta paziņojumā.

Īsspuras grindas var sasniegt garumu līdz apmēram pieciem metriem. Tās parasti atrodamas tropiskajos un subtropiskajos ūdeņos.

Jūras iemītnieki mēdz pietuvoties bīstami tuvu krastam, ja ir slimi, ievainoti vai arī nomaldījušies. Dažkārt izskalotie dzīvnieki raida stresa signālus, kā rezultātā tiem palīgā dodas pārējie sugasbrāļi, taču, nonākuši seklumā, vairs nevar tikt atpakaļ ūdenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu