Skaistā Filipīnu salā vairs neielaidīs tūristus: tā pārvērtusies par «mēslūdeņu krātuvi»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte paziņojis, ka grasās uz sešiem mēnešiem slēgt tūristu iecienīto Borakajas salu. Nelielā, dzidra ūdens ieskautā sala ar balto smilšu pludmali pārvērtusies par «mēslūdeņu krātuvi», jo vietējās viesnīcas, restorāni un citi uzņēmumi neattīrītus notekūdeņus novirza tieši jūras ūdenī, vēsta «The Guardian».

Salu tūristiem plānots slēgt 26.aprīlī, tviterī paziņoja Dutertes runasvīrs, nesniedzot sīkākus paskaidrojumus.

Borakaju ik gadu apmeklē apmēram divi miljoni tūristu. Dutertes paziņojums raisījis bažas par to, kā šo sešu mēnešu laikā iztiku varēs nopelnīt tūrisma sektorā strādājošie.

Foto: pixabay

Borakajā ir apmēram 500 ar tūrisma nozari saistīti uzņēmumi, kuru kopējie ienākumi pērn pārsniedza vienu miljardu ASV dolāru.

Februārī Duterte nopēla salā strādājošos uzņēmumus, kuri neattīrītos notekūdeņus novirza jūrā, sakot, ka sala pārvērtusies par «mēslūdeņu krātuvi».

Foto: pixabay

Valdība piedraudēja, ka apmēram 300 uzņēmumus gaidot pārbaudes par iespējamiem pārkāpumiem. Līdz šim 51 uzņēmumam jau izteikts brīdinājums vides likumu pārkāpšanu.

Vides ministrijas pārstāvis Jonass Leoness pagājušomēnes izteicās, ka tiekot apsvērta iespēja apturēt gaisa un kuģu satiksmi uz Borakaju, kā arī izvietot tur policistus. «Vajadzīga dzelzs dūre, lai sala atgrieztos tās iepriekšējā stāvoklī,» viņš uzsvēra. «Tas neturpināsies mūžīgi.»

Taču vietējie uzņēmēji šādu pieeju uzskata par netaisnīgu un aicina valdību sodīt pārkāpumos pieķertos, nevis slēgt tūristiem visu salu.

1000 hektāru lielajā salā ir vairāk nekā 500 viesnīcas. Borakajā strādā apmēram 17 000 cilvēku, bet vēl 11 000 ir pagaidu strādnieki būvniecības projektos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu