Latvijā šogad izdeguši 36 hektāri meža

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Latvijas mežos notikuši nedaudz vairāk nekā 50 ugunsgrēki un izdeguši 36 hektāri meža, liecina Valsts meža dienesta (VMD) informācija.

VMD ģenerāldirektora vietnieks Normunds Jurkāns atgādināja, ka viena no VMD pamatdarbības funkcijām ir meža ugunsapsardzība. VMD uzrauga meža ugunsdrošību, atklāj, ierobežo un likvidē meža ugunsgrēkus, iesaista meža īpašniekus ugunsgrēka vietas uzraudzībā. Jurkāns aicināja cilvēkus nekurināt ugunskurus mežā un nededzināt pērno zāli, lai nepakļautu Latvijas mežus ugunsgrēku izcelšanās riskam.

Viņš arī atgādināja, ka saskaņā ar ugunsdrošības noteikumiem VMD nosaka un izsludina meža ugunsnedrošo laikposmu visā Latvijas teritorijā, taču šogad meža ugunsnedrošības laikposms vēl nav noteikts.

Jau ziņots, ka pērn VMD meža ugunsnedrošo laikposmu atcēla, sākot ar 11. septembri.

Pēc VMD operatīvās informācijas pērn valstī dzēsti 402 meža ugunsgrēki, kopējā uguns skartā platība meža zemēs bija 172,6 hektāri. Pērn lielākais meža ugunsgrēku skaits tika reģistrēts Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā, kur bija 172 meža ugunsgrēki, veidojot 42,8 % no kopējā meža ugunsgrēku skaita valstī. Otrajā vietā meža ugunsgrēku skaita ziņā pērn ierindojās Dienvidlatgales virsmežniecība, kur tika dzēsti 67 meža ugunsgrēki septiņu hektāru kopējā platībā.

VMD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas atbild par meža politikas realizāciju Latvijas teritorijā, uzrauga normatīvo aktu ievērošanu un realizē atbalsta programmas ilgtspējīgas mežsaimniecības nodrošināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu