Norvēģijas veikali kļūst «zaļāki»; šogad atteiksies no 400 tonnām plastmasas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijas veikali apņēmušies kļūt par videi draudzīgākiem, izvirzot mērķi jau šogad samazināt veikalos izmantoto plastmasas iepakojumu un maisiņu apjomu par 400 tonnām, ziņo tīmekļa medijs «The Local».

Norvēģijas mazumtirgotājs «Kiwi», kas valstī pārvalda 650 veikalus, pagājušajā gadā augļu un dārzeņu iepakošanai izlietoja 1000 tonnas plastmasas.

Uzņēmums izvirzījis mērķi šo plastmasas apjomu līdz 2020.gada beigām samazināt par 200 tonnām, ziņo Norvēģijas medijs VG.

Tāpat uzņēmums izvirzījis mērķi jau šogad pilnībā pāriet uz pilnībā pārstrādājamas plastmasas izmantošanu veikalos.

Norvēģijas lielākais augļu un dārzeņu izplatīšanas uzņēmums «Bama» arī paziņojis, ka tas gatavojas mainīt savu pieeju plastmasas iepakojumu izmantošanā.

Šogad uzņēmums saviem klientiem gatavojas piegādāt ogas 20 miljonos papīra iepakojumu, kas nozīmē par 250 līdz 300 tonnām mazāk plastmasas.

Tajā pašā laikā atsakoties no plastmasas izmantošanas avokado, uzņēmuma izlietotās plastmasas apjoms samazinātos par 120 tonnām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu