Saules ultravioletais starojums sasniedzis līdz šim augstāko līmeni šogad

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto

Ultravioletās radiācijas indekss ceturtdien Rucavā pakāpās līdz 6,9 punktiem, un tas ir augstākais līmenis kopš pērnā gada vasaras, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Iepriekšējais lielākais rādījums bija 6,7 punkti 28.maijā. Savukārt pagājušā gada maija nogalē ultravioletās radiācijas indekss pakāpās līdz pat 7,8 punktiem.

Ultravioletā starojuma mērījumi Latvijā tiek veikti tikai Rucavas novērojumu stacijā. Augstākā ultravioletās radiācijas indeksa vērtība, kas reģistrēta pēdējos gados, ir 8,4 punkti 2016.gada 22.jūnijā.

Jau ziņots, ka līdz vasaras vidum ultravioletais starojums būs gada augstākajā līmenī.

No plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties saulē. Saulainā laikā dodoties ārā, vēlams valkāt galvassegu, saulesbrilles un aizsargājošu gaišas krāsas apģērbu vai lietot aizsargkrēmu. Aizsardzībai var izmantot arī lietussargu vai saulessargu. Bez aizsargkrēma vēlams sauļoties tikai no rīta vai pievakarē.

Ultravioletā starojuma ietekmē āda ātrāk noveco, kā arī ievērojami palielinās risks saslimt ar ādas vēzi un acu slimībām, taču mērenās devās saules starojums cilvēka organismam ir vajadzīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu