Sākoties stirnu āžu medību sezonai, policija sola rīkot mednieku pārbaudes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pagājušā nedēļā oficiāli sākoties stirnu āžu medību sezonai, Valsts policijas sola rīkot pārbaudes, kuru laikā kontrolēs likumīgu medību norisi un drošības prasību ievērošanu, informēja Valsts policija.

Lai medību sezona noritētu droši un bez starpgadījumiem, Valsts policija aicina medniekus atcerēties gan medību reglamentējošos normatīvos aktus, gan arī ieroču aprites jautājumus. Ja iespējams, pirms aktīvu medību gaitu uzsākšanas, ieteicams doties uz šautuvi un atkārtot šaušanas iemaņas, lai mednieks būtu drošs un pārliecināts par savu precizitāti, izdarot šāvienus.

Policija arī atgādina, ka, atrodoties medību platībās, svarīgi uzmanīt gan savu, gan līdzcilvēku drošību un nešaut uz neskaidri redzamu mērķi un virzienā, kurā varētu atrasties kāds cits cilvēks. Tāpat policija aicina medību organizatorus īpaši nopietni attiekties pret pienākumu koordinēt mednieku izvietojumu medību platībās un uzsver, ka svarīgi uzraudzīt, lai neviens cilvēks nenonāktu ložu krustugunīs, šķērsojot citu medību platību robežu. Uzmanība tiks vērsta arī uz malumednieku notveršanu.

«Medību sezonā aicinu ikvienu būt vērīgam un ziņot policijai, ja pamanītas nelikumīgu medību pazīmes, piemēram, ja aizdomīgas automašīnas tumsā apspīdina laukus un izdara šāvienus. Malumedniecība rada neatsveramu kaitējumu ne tikai dzīvnieku populācijai, bet arī apdraud citu cilvēku un mājdzīvnieku drošību, tāpēc būtiski, lai šādi gadījumi tiktu laikus atklāti un novērsti,» atgādina Valsts policijas Koordinācijas un kontroles pārvaldes priekšnieks Lauris Arājs.

Policija uzsver, ka svarīgi nebūt vienaldzīgiem un nekavējoties ziņot policijai gadījumos, kad pamanīti likumpārkāpumi medību laikā un apdraudēta mednieku un citu līdzcilvēku drošība. Tāpat par jebkuru informāciju, kas var palīdzēt atklāt medību nelikumīgu norisi, ikviens aicināts ziņot policijai, zvanot pa tālruni 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu