VARAM nav izdevies ar iesaistītajiem saskaņot depozīta sistēmas ieviešanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) ar iesaistītajām pusēm joprojām nav izdevies vienoties par iepakojuma depozīta sistēmas ieviešanu, apstiprināja ministrijas pārstāve Anda Zaļepska.

Viņa pastāstīja, ka VARAM joprojām turpina darbu pie tā, lai saskaņotu sagatavotos likumprojektus ar iesaistītajām pusēm, tai skaitā papildinot informāciju par depozīta sistēmas darbības praktiskiem aspektiem un izmaksām.

VARAM vēl nav saņēmusi prasīto informāciju no Latvijas tirgotāju asociācijas un Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras par tirdzniecības platībām. Tādēļ šomēnes izskatīšanai Ministru kabinetā iesniegt depozīta sistēmas ieviešanai nepieciešamo likumprojektu precizētās anotācijas, visticamāk, nebūs iespējams.

Zaļepska arī atgādina, ka Zemkopības ministrija ir aicinājusi atlikt darbu pie šo likumprojektu virzības līdz oktobrim, norādot, ka ir nepieciešams turpināt aizsāktās diskusijas starp visām iesaistītajām pusēm un nozaru ekspertiem.

Kā ziņots, 2017.gada decembra izskaņā, kad vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) prezentēja depozīta sistēmas ieviešanas projektu, viņš bija apņēmies panākt, ka līdz jūlijam Saeimai pieņem nepieciešamos grozījumus Iepakojuma, Dabas resursu nodokļa un Pievienotās vērtības nodokļa likumos.

Taču Zemkopības ministrija iebilst pret sistēmas ieviešanu, pamatojot, ka pārtikas nozares pārstāvji to neatbalsta, līdz ar ko nepieciešamos grozījumus joprojām nav izdevies saskaņot.

Depozīta sistēma ieviešanas process uzsākts pamatojoties uz vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju iesnieguma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu