No Rīgas centra sāk izvest nolietotās riepas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Teju gadu pēc «riepu skandāla» no Rīgas centra sākta nolietoto riepu izvešana, noskaidroja portāls TVNET. Saskaņā ar Vides dienesta informāciju, no teritorijas Starta ielā izvestas jau vairāk nekā 100 tonnas bīstamo riepu; tālāk tās nokļūs Indijā.

Pērn Rīgā, Starta ielā, tika konstatēts, ka uzņēmums «Riepu bloki» uzkrājis vairāk nekā 1000 tonnu riepu atļauto 30 tonnu vietā. Valsts vides dienests (VVD) uzņēmumam aprēķināja soda naudu 12,9 miljonu eiro apmērā par videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanas sistēmas piemērošanu.

Savukārt 2018. gada sākumā Liepājas tiesa pasludināja kompāniju «Riepu bloki» par maksātnespējīgu. Maksātnespējas pieteikumu bija iesniedzis pats uzņēmums, norādot, ka izveidojušies nodokļu parādi vairāk nekā 12,9 miljonu eiro apmērā, bet «Riepu bloku» pašu līdzekļi ir 22 700 eiro. Nolietoto riepu izvešanu no Starta ielas tika uzticēta SIA «Eko Recycling», kas tās iecerējis sūtīt pārstrādei uz Indiju. Šā uzņēmuma īpašnieks Marks Baltkalns bija arī viens no «Riepu bloku» līdzīpašniekiem.

Valsts vides dienestā (VVD) TVNET noskaidroja, ka «Eko Recycling», ar kuru «Riepu bloku» maksātnespējas administrators Haralds Velmers ir noslēdzis vienošanos par nolietotu riepu izvešanu no Starta ielas 7a, Rīgā, mēneša sākumā ir sākusi nolietoto riepu izvešanu. No teritorijas ir izvestas vairāk nekā 100 tonnas nolietoto riepu.

Nolietotās riepas tiek sagatavotas iekraušanai, krautas jūras konteineros un tālāk nogādātas ostas teritorijā. No turienes tās plānots nosūtīt uz Indiju, riepu pārstrādes uzņēmumam, stāstīja VVD pārstāve Maruta Bukleviča.

Viņa arī informēja, ka VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (RVP) inspektori regulāri uzrauga teritorijas Starta iela 7a un 8. Pārbaužu laikā tiek fiksēta informācija par teritorijā novietotajiem jūras konteineriem un riepu iekraušanas procesu, kā arī pārbaudīta un pieprasīta dokumentācija, kas apliecina atbilstošu atkritumu pārrobežu sūtījumu veikšanu.

VVD Lielrīgas RVP kontrolē arī uzņēmuma darbību ostas teritorijā, lai gūtu pārliecību nolietotu riepu nosūtīšanas procesa atbilstošai izpildei. VVD Lielrīgas RVP seko līdzi, vai nolietotās riepas nonāk SIA «Eko Recycling» norādītajā galamērķī, kur tiek veikta nolietoto riepu pārstrāde, uzsvēra Bukleviča.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu