Rīgā un vietām citviet valstī saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pēdējās dienās Latvijā nav lijis pietiekami, lai beigtos sausums, un mežos vietām saglabājas augsta ugunsbīstamība, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Augsta ugunsbīstamība joprojām ir Rīgas mežos un vietām pārējā Latvijā - galvenokārt valsts dienvidu daļā.

Līdz 4.jūlija rītam mēneša nokrišņu summa novērojumu stacijās ir no aptuveni pieciem milimetriem Ainažos, Rūjienā, Salacgrīvā, Pāvilostā, Liepājā un Rucavā līdz vairāk nekā 20 milimetriem Staļģenē, Mērsragā, Saldū un Ventspilī. Lietus daudzums Rīgas centrā sasniedzis 16,6 milimetrus.

Mēneša nokrišņu norma jūlijā Latvijā vidēji ir 77 milimetri.

Gada pirmajā pusē - no janvāra līdz jūnijam - nokrišņu daudzums valstī vidēji sasniedza 69 procentus no normas, veidojot 87 milimetru deficītu.

Vislielākais sausums turpinās Pāvilostā un tās apkaimē.

Tuvākajās dienās daudzviet Latvijā uzlīs, kopējais nokrišņu daudzums būs mazs, tikai atsevišķās vietās - ar lielāko varbūtību valsts austrumos - gaidāmas stiprākas lietusgāzes, liecina «Global Forecast System» prognoze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu