Pretterorisma vienība "Omega" pērn izbraukusi uz 69 izsaukumiem par viltus spridzekļiem (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas (VP) pretterorisma vienības "Omega" kaujinieki pērn kopumā devušies uz 69 izsaukumiem par viltus spridzekļiem, kas ir par 23 mazāk nekā 2002.gadā. Uz skolām sapieri un kinologi ar suņiem viltus spridzekļus meklēt pagājušajā gadā devušies 29 reizes, kas ir par 30 izsaukumiem mazāk nekā gadu iepriekš, uzzinājām VP Preses un sabiedrisko attiecību birojā.

"Omegas" komandieris Juris Grabovskis piektdien, VP vadībai stāstot par pērn paveikto, pieļāva, ka šī tendence, iespējams, varētu būt saistīta ar vienības vadības viesošanos Rīgas skolās. Skolēniem uzskatāmi stāstīts un pierādīts, kādus zaudējumus drošības iestādēm un citiem dienestiem nodara šie zvani. Bērni informēti par iespējamo ļaunumu, ko maldinošie zvani var nodarīt līdzcilvēkiem. Uz citiem objektiem pēc maldinošiem zvaniem par viltus spridzekļiem "Omega" pērn braukusi 40 reizes - par septiņām reizēm mazāk nekā 2002.gadā. Policija norādīja - kaut arī iedzīvotājiem "Omegas" nosaukums, neapšaubāmi, visvairāk asociējas ar spirdzināšanas draudu novēršanu, vienība ikdienā veic arī daudzus citus pienākumus. Pagājušajā gadā šī kriminālpolicijas apakšvienība piedalījusies 24 ar narkomānijas apkarošanu saistītās operācijās, vairāku desmitu ārvalstu augstu amatpersonu vizīšu nodrošināšanā, kā arī 19 bruņotu noziedznieku vai noziedznieku grupu aizturēšanā. Vienpadsmit pastāvēšanas gados "Omega" kļuvusi par vienību, kuras ekipējums, kā arī fiziskās, profesionālās un psiholoģiskās sagatavotības pakāpe neapšaubāmi atbilst visaugstākajiem pasaules standartiem, norādīja VP preses dienests. Jau vēstīts, ka vienība iepriekš bija pakļauta Drošības policijai, taču pērn, noslēdzoties VP reorganizācijai, tā pārcelta VP sastāvā un nodota tiešā VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka padotībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu