Bojāts Biķernieku memoriāls nacisma upuriem (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 11.septembrī, pagaidām nenoskaidrotas personas Rīgā, Biķernieku mežā, Nacisma upuru Biķernieku memoriālam sabojājuši pamatni. Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas galvenais speciālists Aigars Bērziņš informēja, ka memoriālam atlauzta pamatnes daļa un pamatne apķēpāta.

Policijas darbinieki noskaidro nodarītos zaudējumus un vainīgās personas. Iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons (LPP) uzskata, ka Nacisma upuru Biķernieku memoriāla demolēšana pierāda, ka nekavējoties jāievieš jauni grozījumi Krimināllikumā, lai bargāk sodītu kapu apgānītājus, informēja Iekšlietu ministrijas Preses centra vecākā referente Dace Ekerte. "Nav normāli, ka bojā gājušo piemiņas vietu, kapu apgānīšana - apgāzti kapu pieminekļi un krusti, sasistas kapu plāksnes, izrauti soli, izsvaidīti uz nesen apbedīto cilvēku kapu kopām uzliktie ziedi - pēdējā laikā kļuvusi par normu. Šāda rīcība nav savienojama ar kulturālas un civilizētas sabiedrības morāles vērtībām, un ir bargi sodāma gan sabiedrības viedoklī, gan tiesā," norāda iekšlietu ministrs, paužot atbalstu nodotajiem izskatīšanai Saeimas komisijās grozījumiem Krimināllikumā. Jēkabsons cer, ka Valsts policija spēs ātri aizturēt vandaļus.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu