Tiesa sāks izskatīt pederastijā apsūdzētā producenta Meļņikova lietu (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa plānojusi izskatīt par dzimumnoziegumiem apsūdzētā uzņēmēja, Krievijas kino izplatītāja Latvijā un producenta Vasilija Meļņikova krimināllietu.

Lietas izskatīšana jūnijā tika atlikta, jo uz tiesas sēdi nebija ieradies viens cietušais. Jau ziņots, ka Meļņikovam pagājušā gada 7.jūlijā uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 160.panta 2.daļas par pederastiju vai dzimumtieksmju citādu apmierināšanu pretdabiskā veidā, ja šādas darbības izdarītas, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot personas bezpalīdzības stāvokli, un ja šīs darbības veiktas atkārtoti. Par šādu noziedzīgu nodarījumu vainīgo personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem. Jau pērn no šīs krimināllietas izdalīta lieta par narkotiku iegādāšanos un glabāšanu. Tajā arī figurē Meļņikova vārds. Lietu izmeklē Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 22.policijas nodaļa. LETA jau rakstīja, ka pagājušā gada jūnija beigās policija nosūtīja prokuratūrai divas krimināllietas, kas ierosinātas par pederastiju un narkotiku nelegālu apriti. Kā iepriekš rakstīja laikraksts "Diena", 1970.gadā dzimušais Meļņikovs aizturēts 2004.gada 14.jūnija vakarā aizdomās, ka iepriekšējā naktī kādā Rīgas dzīvoklī apmierinājis dzimumtieksmi pretdabiskā veidā, lietojot vardarbību. To iesniegumā policijai bija darījis zināmu kāds 1978.gadā dzimis vīrietis. Kratīšanas laikā notikuma vietā likumsargi atraduši 0,0053 gramus kokaīna un 0,121 gramu amfetamīna. Meļņikovs laikrakstam apgalvojis, ka krimināllietas esot safabricētas un, visticamāk, tikšot izbeigtas. "Mani nolika pa sitienam ļoti netīrā situācijā," sacīja uzņēmējs.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu