Izdevies atrast vēl daļu no lidostā "Rīga" nozagtās "Parex bankas" naudas (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policijai ir izdevies atrast vēl daļu no lidostā "Rīga" nozagtās "Parex bankas" naudas, informēja Rīgas rajona policijas pārvaldē. Pagaidām nav zināms, cik daudz naudas ir izdevies atgūt, tā tiek skaitīta. Policija arī neatklāj, kur šī nauda atrasta.

Tiklīdz taps skaidrs, cik daudz naudas ir izdevies atrast, policija sola sniegt plašāku informāciju.

Jau ziņots, ka jūlija sākumā policija informēja, ka ir izdevies atgūt aptuveni 385 000 latu no lidostā "Rīga" nozagtās "Parex bankas" naudas. Nauda bijusi dažādās ārvalstu valūtās - norvēģu un dāņu kronās, angļu mārciņās, ASV dolāros un eiro.

Abi aizdomās par 1,2 miljonu eiro (840 000 latu) zādzību no "Parex bankas" naudas sūtījuma uz Vīni aizturētie ir lidostas "Rīga" darbinieki, kuriem bijusi brīva piekļuve bagāžai. Vienam no viņiem Rīgas Centra rajona tiesa kā drošības līdzekli otrdien piemēroja apcietinājumu, bet otram noteikta policijas kontrole.

Jau ziņots, ka nauda tika nozagta no sūtījuma, kas bija paredzēts vešanai no Rīgas uz Vīni un adresēts Austrijas bankai "Raiffeisen Zentralbank". Lidmašīnā iekrauta nauda 4,4 miljonu eiro (3,09 miljonu latu) apjomā, bet Vīnē atklāts, ka viens no maisiem ir sagriezts un nauda no tā pazudusi.

Aptuveni 300 000 eiro tika atrasti kāda sievietes bagāžā, taču viņu policija aizdomās netur un pieļauj, ka noziedznieki naudu viņas koferī ielikuši nolūkā slēpt nozieguma pēdas.

Pēc tam, kad policija aizdomās par zādzības izdarīšanu aizturēja divas personas, jau izdevās atgūt daļu nozagtās naudas.

Turpinās izmeklēšana, kuras laikā izmeklētāji izzinās aizturēto personu "lomu sadalījumu", organizējot un izpildot noziegumu, kā arī noskaidros iespējamo līdzzinātāju loku.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu