Pasludinās spriedumu Ziepniekkalna trīskāršās slepkavības lietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesas tiesnese Irēna Logina šodien plkst. 10 pasludinās saīsināto spriedumu Ziepniekkalna trīskāršās slepkavības krimināllietā apsūdzētajam Andrejam Kļimovam, kuram prokurore Evija Freidenfelde-Sedleniece pagājušajā nedēļā lūdza piespriest mūža ieslodzījumu un mantas konfiskāciju.

Medicīniskā ekspertīze secinājusi, ka apsūdzētajam nav psihiskas saslimšanas, bet ir psiholoģiskas novirzes, tādēļ tiesai rekomendēts ņemt vērā šo atzinumu, taisot spriedumu. Prokurore uzskata, ka Kļimova psiholoģiskās īpatnības nav tik būtiskas, lai mīkstinātu viņam piemērojamo sodu.

Savukārt Kļimova advokāte lūdza attaisnot savu aizstāvamo, uzskatot, ka nav savākts pietiekami daudz pierādījumu, lai atzītu viņu par vainīgu.

Sākumā Kļimovs savu vainu atzina pilnībā, taču tiesas zālē apsūdzētais par sev inkriminētajiem noziegumiem nevēlējās runāt.

Prokurore norādīja, ka, iespējams, apsūdzētais apsolījis kādam cilvēkam, visticamāk, savam tēvam, tiesas priekšā neizteikties.

Ņemot vērā ekspertīzes atzinumu, tiesa apsūdzētajam var mīkstināt piemērojamo sodu, kā arī atbrīvot viņu no tā izciešanas pilnībā vai piemērot viņam piespiedu ārstēšanos.

Prokurore norādīja, ka Kļimovs savu ģimenes locekļu slepkavību, visticamāk, izdarījis psihisko īpatnību dēļ, labāk vēlēdamies, lai viņa ģimene mirst, nekā piedzīvo kaunu par viņa nodarījumiem.

No lietas materiāliem izriet, ka Kļimovs no savām darbavietām bija nelikumīgi piesavinājies kopumā vairāk nekā 35 000 latu. Savukārt viņa sieva kādā no saistītajiem uzņēmumiem strādājusi par galveno grāmatvedi, līdz ar to viņa varēja atklāt vīra veiktās pretlikumīgās darbības.

LETA jau ziņoja, ka, pamatojoties uz cietušās - noslepkavotās Anželikas Kļimovas mātes Valentīnas Andreičukas - pilnvarotā pārstāvja lūgumu, krimināllieta izskatīta slēgtā sēdē, lai netiktu apdraudēta lietā iesaistītās ģimenes privātā dzīve.

Arī Kļimova advokāte iepriekš tiesai norādīja, ka viņa uzskata mediju klātbūtni tiesas zālē par nevēlamu, pamatojoties uz to, ka apsūdzētais neesot pilnībā psihiski vesels.

Cietušā statuss krimināllietā piešķirts arī uzņēmumam, kam pieder spēļu zāle, kurā apsūdzētais Kļimovs, strādājot par inkasatoru, iespējams, bija veicis krāpnieciskas darbības.

Apsūdzība vēsta, ka Kļimovs 2006.gada 31.augustā nožņaudza savu sievu un divus mazgadīgus dēlus. Jau naktī viņš pats pieteicās policijai.

Vīrietim inkriminētie noziegumi kvalificēti pēc Krimināllikuma (KL) 118.panta 2.punkta - par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Personai, kura atzīta par vainīgu šādu noziegumu izdarīšanā, tiesa var piespriest mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no 15 līdz 20 gadiem.

Tāpat Kļimovs apsūdzēts pēc KL 179.panta 3.daļas par piesavināšanos lielos apmēros. Prokuratūra uzskata, ka viņš piesavinājies naudu no uzņēmumiem, kuros strādājis. Par šo nodarījumu vīrietis var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu no sešiem līdz 15 gadiem.

Iepriekš neizpratni par iespējamo slepkavības faktu radīja notikumā iesaistītajai ģimenei tuvu cilvēku teiktais, ka tēvs bijis priekšzīmīgs - rūpējies par ģimeni, daudz laika pavadījis ar dēliem, finansiāli palīdzējis bērnu skolai.

Policija jau iepriekš kā apsūdzētā iespējamās rīcības motīvu minējusi to, ka viņa sieva dienu pirms savas nāves uzzinājusi, ka Kļimovs, būdams inkasators spēļu zālē, krāpj darba devēju un gūst nelegālus ienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu