DP sāk kriminālprocesu par aicinājumu vardarbīgi gāzt valsts varu (1527)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā izskanējušo informāciju par interneta vietnē ievietotu aicinājumu uz nemieriem un vardarbīgi gāzt valsts varu 13.janvārī, Drošības policija ir sākusi par šo faktu kriminālprocesu.

Kā informēja Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 81.panta - par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas Satversmē nostiprināto valsts varu vai vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par šādu aicinājumu saturoša materiāla izplatīšanu tādā pašā nolūkā.

Šodien interneta vidē ir izplatīts aicinājums izmantot 13.janvārī paredzēto mītiņu Doma laukumā, lai vardarbīgi gāztu valdību.

Paziņojumā aicināts bruņoties ar degmaisījuma pudelēm, dakšām un traktortehniku. Internetā publicētajā paziņojumā pat piedāvāta vienkārša recepte, kā pagatavot degmaisījuma pudeli.

"Zoodārza prezidents jau izteica savu pozīciju neatlaist Saeimu, vēsturiski tikai Kārlis Ulmanis izdarīja to, ko tagad vajadzētu darīt prezidentam - veikt valsts apvērsumu. Cik ilgi nesodīti var celt bibliotēkas bērnudārzu vietā? Vai tāpēc latviešu strēlnieki lēja savas asinis, lai esošā zagļu un korumpantu banda varētu netraucēti zagt un shēmot? Jāpatraucē!!!" raksta kādi nezināmi cilvēki.

Ja neesot pieejama degmaisījuma pudele, varot "paņemt kādu akmeni vai kādu priekšmetu, ar ko varētu iemest pa varas pārstāvjiem un Saeimas logiem, neaizmirstiet paņemt līdzi sērkociņus vai šķiltavas degmaisījuma pudeļu aizdedzināšanai", teikts uzsaukumā.

Zemnieki tiek aicināti doties uz piketu ar lauksaimniecības tehniku, citiem interesentiem arī piedāvājot dažādus rīkus, piemēram, mēslu dakšas.

"Policijas darbiniekus un armijniekus aicinām justies kā tautas sastāvdaļai, kuru vēl tikko valdošā kliķe piesmēja, samazinot štatus un algas, kamēr paši sevi prēmēt neaizmirst, aicinām nevērsties pret savu tautu, bet gan piedalīties un atbalstīt vardarbīgu valdības gāšanu," teikts izplatītajā paziņojumā.

Pagaidām nezināmie cilvēki paziņojuma noslēgumā raksta: "Jūs pareizi sapratāt - mēs aicinām uz nemieriem un vardarbīgi gāzt valdību 13.janvārī un publiski apgalvojam, ka Drošības policijas kompetences nepietiks, lai atrastu mūs - organizatorus, varat pat nemēģināt sevi par izsmieklu kārtējo reizi padarīt, jo te uzreiz rodas jautājums: ko Drošības policija darītu, ja apvērsumu inicializētu citas valsts specdienesti?"

Šie aktīvisti arī ziņo, ka pirms iešanas uz Saeimas ēku "mūsu cilvēki uz vietas iespēju robežās izdalīs pieejamos līdzekļus - pudeles ar degmaisījumu, akmeņus, pusķieģeļus, dakšas".

Komentāri (1527)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu