Par kataraktas operācijas rezultātā zaudētu redzi prasa Ls 32 600 (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa 4.jūlijā plānojusi izskatīt kādreizējā SIA "Latvijas-Amerikas acu centrs" (LAAC) pacienta Raimonda Ramkas prasību, kurā viņš lūdzis no centra piedzīt 32 678 latu kompensāciju par kreisās acs kataraktas operācijā zaudētu redzi.

Tikpat kā puse zemeslodes iedzīvotāju pēc 40 gadu vecuma sirgstot ar kataraktu.

Prasība tiesā iesniegta 2005.gada 8.jūnijā, un tajā norādīts, ka 2000.gada 9.oktobrī viņam LAAC veikta kreisās acs kataraktas operācija. Pēc tās ārste, kas operāciju veikusi, kopā ar diviem citiem mediķiem veikusi arī pēcoperācijas aprūpi.

Prasībā lūgts piedzīt atlīdzību par Ramkas veselībai nodarīto kaitējumu un norādīts, ka ārstēšana LAAC nav bijusi kvalitatīva, jo tās rezultātā pacienta veselībai ir nodarīts kaitējums - neatgriezeniski zaudēta redze kreisajā acī.

Šajā lietā trešo personu statusā pieaicināti visi trīs mediķi, kas bijuši iesaistīti operācijā un ārstēšanā.

Pēc LAAC advokātes Helēnas Staņislavskas lūguma lietā noteikta ekspertīze, lai noskaidrotu kataraktas operācijas indikācijas, kontrindikācijas, pirms operācijas veicamos izmeklējumus, riska faktorus un to, vai visi šie apstākļi pietiekami rūpīgi konkrētajā gadījumā izvērtēti. Tāpat eksperti pārbaudījuši LAAC mediķu noteikto pacienta aprūpes veidu. Pret ekspertīzes veikšanu nav iebildis arī Ramkas advokāts Aldis Alliks.

Kā informēja apgabaltiesas preses sekretāre Evita Naglinska, apgabaltiesa prasību bija plānojusi izskatīt šodien, taču pēc Staņislavskas lūguma lietas izskatīšana atlikta līdz 4.jūlija plkst. 12.30.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu