Liepājā vandaļi sabojā ostas radaru (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagaidām nenoskaidroti vandaļi Liepājas ostas teritorijā sabojājuši kuģu satiksmes dienestam piederošu radaru, informēja Valsts policijas Kurzemes pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

21.septembrī plkst.10 Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) teritorijā konstatēts, ka sabojāts Kuģu satiksmes dienesta radara teritorijas nožogojums, kondicionieris, pārlauztas dzesēšanas šķidruma caurules, nolauzts apgaismošanas lampas stiprinājums, traucēta arī radara darbība.

"Varu apstiprināt, ka nodarīti nopietni bojājumi Liepājas ostas Kuģu satiksmes kontroles sistēmai. Neskatoties uz to, ka ziemeļu radars ir izsists no ierindas un tam nodarīti būtiski bojājumi, ostā varam nodrošināt drošu kuģu satiksmi, jo ir rezerves drošības sistēma. Turklāt kontroles sistēma sniedz tikai papildu drošību un pārskatāmību. Liepājas ostas Kuģu satiksmes kontroles sistēmu apkalpo iekārtu uzstādītājs, kurš arī labo tās. Kad varētu novērst bojājumus, atkarīgs no tā, cik nopietni iekārtas bojātas. Bojājumi nodarīti iekārtām, kas atrodas 30 metru augstumā. Kad pierims vējš, apskatīsim radaru, tad varēs arī pateikt nodarīto zaudējumu apmērus," sacīja Liepājas ostas kapteiņa vietnieks Kārlis Ludāns.

Policijā sākts kriminālprocess.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu