Vai pēc mobilā telefona signāla iespējams atrast cilvēku? (107)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopā ar "Tele2" drošības dienesta speciālistiem veicām vēl nebijušu televīzijas eksperimentu, kura laikā pēc mobilā telefona signāla mēģinājām atrast cilvēku. Mūsu kolēģis bija devies uz Bauskas rajonu, bet otrs kolēģis tikās ar "Tele2" drošības dienesta vīriem, kuri viņam izskaidroja un pastāstīja, kā notiek meklēšana pēc mobilā telefona signāla. Cik ilgā laikā var atrast cilvēku pēc šīs metodes? Vai policisti aizdomās turēto meitenītes slepkavu varēja atrast ātrāk?

"Tele2" speciālisti izskaidro, kādas ir tehniskās iespējas.

Gvido Endlers, "Tele2" Drošības nodaļas vadītājs: "Sniedzam informāciju par to, kurš ir sazvanīts, kāds numurs, cik ilgi notikusi saruna, par veidu - vai tā ir īsziņa, atrašanās vietas noteikšanu zvana brīdī."

Meklēšana ilgst pavisam īsu brīdi. Koordinātes jau pēc brīža ir rokās. Kopā ar "Tele2" drošības speciālistiem kolēģi atradām diezgan precīzi. Viņi atklāja, ka Agris ir aizbraucis uz Bauskas rajona Gailīšu pagastu. Šī metode darbojās precīzi.

Arī Ivara Grantiņa meklēšanā "Tele2" darbinieki bijuši uzdevumu augstumos.

Gvido Endlers: "Mēs strādājām, izdarījām visu. Vairāku dienu garumā nepārtraukti sniedzām informāciju par to, kur atradās konkrētais numurs, ko pieprasīja."

Pirms divām dienām Valsts policijas priekšnieks tiešraidē no studijas skaidroja, kāpēc likumsargi iespējamo meitenītes slepkavu meklējuši trīs dienas. Viņš apgalvoja, ka esot bijušas problēmas.

Gvido Endlers: "Traucējumi nav bijuši, bet vēlos atgādināt, ka operatori var sniegt informāciju par zvanītāja atrašanās vietu tikai tā, kā tas ir minēts Ministru kabineta noteikumos."

Komentāri (107)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu