No jauna skatīs lietu par piecgadīgas meitenītes izvarošanu (32)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palātā 9.aprīlī plkst.10 apelācijas kārtībā slēgtā sēdē no jauna plānots izskatīt krimināllietu, kurā par 2005.gada oktobrī izdarītu piecus gadus vecas meitenītes Sintijas izvarošanu apsūdzēts 1972.gadā dzimušais bērna mātes piedzīvotājs Artūrs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, saskaņā ar lietas materiāliem Sintija tūliņ pēc izvarošanas tikusi nogalināta. Meitenīte puskaila iemesta kontrolakā, kur viņa mirusi no vairākiem smagiem, dzīvībai bīstamiem miesas bojājumiem. Taču par Sintijas slepkavību tika tiesāta cita persona - 1990.gadā dzimušais bērna mātes kaimiņš.

Savukārt par meitenītes izvarošanu apsūdzētajam Artūram Zemgales apgabaltiesa, izskatot lietu pirmajā instancē, 2006.gada vasaras sākumā piesprieda astoņu gadu cietumsodu. Vēlāk šis spriedums tika pārsūdzēts, un AT Krimināllietu tiesu palāta, izskatot lietu apelācijas kārtībā pirmo reizi, Zemgales apgabaltiesas spriedumu daļēji atcēla. Tomēr arī šis spriedums tika pārsūdzēts, un lieta nonāca AT Senātā. Senāts 2008.gada februārī Krimināllietu tiesu palātas spriedumu atcēla pilnībā un nodeva lietu jaunai izskatīšanai apelācijas instances tiesā, liecina Latvijas tiesu portālā pieejamā informācija.

Lai gan AT Krimināllietu tiesu palātā otro reizi izvarošanas lieta nonāca jau 2008.gada 13.februārī, tā joprojām nav izskatīta - trīs reizes pēc kārtas iztiesāšana atlikta, bet tagad nākamā tiesas sēde iecerēta 9.aprīlī.

Apsūdzība liecina, ka 2005.gada 25.oktobrī, būdams alkohola reibumā un atrodoties Bauskā, apsūdzētais Artūrs pretdabiskā veidā apmierinājis savu dzimumtieksmi ar mazgadīgo meiteni, izmantojot viņas bezpalīdzīgo stāvokli.

Izmeklējot Sintijas slepkavību, kas varētu būt notikusi ne vēlāk kā 45 minūtes pēc izvarošanas, sākotnējā ekspertīzē bērna dzimumorgānos nekādi iekšēji bojājumi netika konstatēti. Pret meitenīti veiktais dzimumnoziegums atklājās tikai pēc tam, kad tika atrasti viņas apģērba gabali un 2006.gada sākumā veikta komplicēta DNS ekspertīze, kurā speciālisti konstatēja 1972.gadā dzimušā Artūra DNS.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu