Bēgot no policijas, šoferis iemūk mežā un ierokas sūnās (52)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdienas naktī kāds vīrietis pēc auto nozagšanas, bēgot no policijas, ieskrējis mežā un ieracies sūnās. Viņu atrada kinologs ar dienesta suni.

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, 8.maijā ap plkst.2.40 ceļu policijas ekipāža uz ceļa Rīga-Ainaži-Baltezers pamanīja automašīnu "VW Golf", kas atļauto 50 kilometru stundā brauca ar ātrumu 85 kilometri stundā. Policija pa skaļruni lūdza automašīnas vadītāju apstāties, taču viņš braukšanas ātrumu tikai palielināja. Policija uzsāka pakaļdzīšanos.

Pēc pāris kilometriem policijai automašīnu izdevās apturēt, taču tās autovadītājs bija iebēdzis mežā. Nekavējoties tika izsaukts kinologs ar suni. Automašīnā atradās divi pasažieri, kuri bija reibuma stāvoklī. Tika noskaidrots, ka šī automašīna ir zagta, taču tajā brīdī tās īstais īpašnieks nemaz vēl zādzības faktu nebija konstatējis. Par apturēto automašīnu tika paziņots Salaspils policijas iecirknim. Par iespējamo zādzības faktu liecināja arī fakts, ka auto bija iedarbināts, savienojot vadus, nevis ar aizdedzes atslēgu..

Kinologs ar suni sāka meklēšanu mežā. Pēc aptuveni 40 minūtēm, kilometru no vietas, kur tika pamesta zagtā automašīna, šoferis tika atrasts. Viņš bija apgūlies zemē un ieracies sūnās.

Kā vēlāk noskaidrojās, zagto automašīnu vadīja 1987.gadā dzimis vīrietis, kuram nemaz nav autovadītāja apliecības. Turklāt viņš atradās 0,77 promiļu alkohola reibumā. Pret viņu sākti divi kriminālprocesi - par automašīnas vadīšanu dzērumā un bez tiesībām, kā arī par automašīnas zādzību.

Pasažieri, kuri atradās šajā automašīnā, kriminālprocesā tiks atzīti par lieciniekiem.

Jau ziņots, ka 8.maijā Salaspilī, Skolas ielā, nozagta 1991.gadā ražota automašīna "VW Golf" ar valsts numuru EL 1437.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu