Neskaidra nāve ceļā no Stokholmas (102)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kāds 34 gadus vecs vīrietis bija devies atpūtas braucienā ar prāmi uz Stokholmu. Uz Rīgas ostu viņu sagaidīt atbrauca tēvs. Taču nesatika nedz dēlu, nedz viņa draugus. Tās pašas dienas vakarā pie viņa durvīm zvanīja policisti – vīrietis esot Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas morgā. Vēl pēc dažām dienām kļuva zināms nāves cēlonis – saindēšanās ar metilspirtu, šodien raksta laikraksts "Diena".

Vīrietis gulošs tika atrasts bārā. 16. maija rītā plkst. 9.55 pasažieri kuģa informācijas centrā paziņoja, ka šis pats pasažieris, kas tagad atrodas gultā savā kajītē, neelpo. Prāmja ārsts kajīti sasniedzis trīs minūtēs – plkst. 9.58, kad arī konstatēja vīrieša nāvi. Nekavējoties izsaukta policija, kura sagaidīja kuģi ostā.

Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņš nevarēja pateikt, cik promiļu bijis mirušā asinīs, taču apstiprināja, ka draugi uz prāmja lietojuši ļoti daudz alkohola. Nav skaidrs, kādēļ prāmja drošības dienesta darbinieki nepievērsa uzmanību krietni iereibušiem vīriešiem, kuri alkoholu neiegādājās kuģa bārā, vēl jo vairāk, ja vīrietim medicīniskā palīdzība ir bijusi vajadzīga pēc tam, kad ar pudeli rokās viņš nokrita tieši bārā.

Mirušā vīrieša draugs atzīst, ka alkohols tajās dienās lietots daudz – pirms kāpšanas prāmī draugi veikalā 11.Novembra krastmalā iegādājušies vairākas pudeles degvīna "Arseņič". Mirušais esot dzēris visvairāk – draugs lēš, ka vairāk nekā divus litrus divās dienās. Viņš sliecas domāt, ka Rīgā iegādāts nekvalitatīvs degvīns, jo arī pašam pēc samērā neliela šā dzēriena patēriņa esot bijušas saindēšanās pazīmes.

Komentāri (102)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu