Pieļauj, ka pedofilu grupējumā darbojušies vēl vairāki cilvēki (122)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai 24.maijā nosūtīta lieta, lūdzot sākt kriminālvajāšanu par pedofiliju pret nu jau no amata atstādināto mācītāju Agri Pāvilu Lēvaldu un Bērnu slimnīcas apsargu. Šajā lietā bija aizturēts arī izbijis cietumnieks, taču pret viņu lieta ir izdalīta un tajā vēl notiek izmeklēšana. Valsts policija, turpinot izmeklēšanu, pieļauj, kā grupējumā darbojušies vēl vairāki cilvēki.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, pagaidām

pret mācītāju un slimnīcas apsargu ir pierādītas deviņas noziegumu epizodes,

tādēļ prokuratūra lūgta sākt kriminālvajāšanu par šīm epizodēm. Tomēr ir atklājušies vēl citi gadījumi, kad abas šīs personas ir nodarbojušās ar pedofiliju, tādēļ izmeklēšana par šīm epizodēm vēl turpinās.

Pret Lēvaldu un apsargu policija lūdz sākt kriminālvajāšanu pēc Krimināllikuma (KL) 160.panta 2.daļas - par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ar nepilngadīgo, ja šīs darbības veiktas atkārtoti vai personu grupā. Tāpat abiem aizturētajiem lūgts uzrādīt apsūdzības pēc KL 162.panta 1.daļas - par netiklu darbību veikšanu ar nepilngadīgo pret viņa gribu, ja šīs darbības veikusi pilngadīga persona. Savukārt pret apsargu vēl papildus lūgts sākt kriminālvajāšanu pēc KL 166.panta 2.daļas - par pornogrāfiska vai erotiska rakstura materiālu izgatavošanu, demonstrēšanu, glabāšanu, ja šajos materiālos attēlota bērnu seksuāla izmantošana.

Visbargāko sodu paredz 160.panta 2.daļa - cietumsodu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, bet pārējos minētajos likuma pantos paredzētais sods ir vien brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Kā ziņots, Valsts policija (VP) aprīlī paziņoja, ka ir noskaidrojusi un aizdomās par pedofiliju aizturējusi trīs vīriešus - mācītāju, bērnu slimnīcas apsargu un bijušo cietumnieku.

Viņi par saviem upuriem izvēlējušies nepilngadīgus zēnus, starp kuriem bijuši arī bērni ar garīgās attīstības traucējumiem.

Aizturētie vīrieši izmantojuši savu upuru bezpalīdzīgo stāvokli, pirms seksuālās izmantošanas lielāko daļu cietušo zēnu piedzirdot vai draudot viņiem ar fizisku spēku.

Kā pastāstīja Sadovskis, patlaban policija ir noskaidrojusi vairākus cietušos, starp tiem ir arī personas, kuras minētās noziedzīgās grupas dalībnieki bija seksuāli izmantojuši pirms vairākiem gadiem un kuras pašlaik jau sasniegušas pilngadību. Starp cietušajiem ir arī nepilngadīgas personas ar garīgās attīstības traucējumiem - pedofili ļaunprātīgi izmantojuši viņu bezpalīdzīgo stāvokli, lai apmierinātu savas seksuālās tieksmes.

Ņemot vērā, ka minētais noziedzīgais grupējums bija darbojies ilgstoši un plašā Latvijas teritorijā, policija lūdz sabiedrības atbalstu citu šo personu izdarīto noziedzīgo nodarījumu atklāšanā. Iedzīvotāji, kuriem ir kāda informācija par šiem vīriešiem, tiek aicināti nekavējoties zvanīt Rīgas reģiona Kriminālpolicijai pa tālruni 67086546 vai uz anonīmo tālruni 67086677 vai 112.

Komentāri (122)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu