Oficiālā valoda Latvijas cietumos - krievu (96)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai gan krievu un latviešu tautības ieslodzītie Latvijas cietumos ir līdzīgā skaitā, par cietumu "oficiālo" valodu kļuvusi krievu valoda. Krieviski ar laiku spiesti iemācīties runāt pat ieslodzītie ārzemnieki, intervijā radio "Baltkom 93.9" šorīt informē Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadītājs Visvaldis Puķīte.

Šādu situāciju Puķīte skaidro ar to, ka, iespējams, vairums noziedzīgajai pasaulei raksturīgā žargona ir krievu valodā. "Droši vien pastāv kādi nerakstīti likumi, ka sazināties cietumos ieslodzītajiem vieglāk krievu valodā," izsakās Puķīte.

Kā vienu no lielākajām cietumu problēmām Puķīte izdala cietumu "pārapdzīvotību". Situācijā, kad vienā kamerā ir 20-30 cilvēki, neesot nekāds brīnums, ka laiku pa laikam tiek sarīkotas izrēķināšanās citam ar citu. Tādējādi ieslodzītie cietumā nereti izpelnās vēl vienu sodāmību un cietumā pavada vēl ilgāku laiku, nekā sākotnēji paredzēts.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu