Bezpajumtnieka firma izkrāpj līzingā ņemtus auto (75)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šā gada vasaras mēnešos Valsts policijas Rīgas reģiona policijas iecirkņos saņemti vairāki iesniegumi par iespējamiem krāpšanas gadījumiem uzņēmumā SIA „LATBEMA Serviss”. Uzņēmuma klienti bija finansiālās grūtībās nonākuši cilvēki, kuri līzingā iegādājušies dārgas automašīnas un nav spējuši vairs samaksāt ikmēneša līzinga maksājumu, TVNET uzzināja Valsts policijā.

Šā gada vasaras mēnešos, jūnijā un jūlijā, uzņēmums SIA „LATBEMA Serviss” noslēdza vairākus īres līgumus ar izpirkšanas tiesībām. Uzņēmuma klienti bija cilvēki, kas nopirkuši jaunas automašīnas līzingā un finansiālu apstākļu dēļ vairs nav spējuši nomaksāt ikmēneša maksājumu.

Naudu nemaksā, telefoni atslēgti

Līdz jūlijam par šo firmu policijā sūdzību nebija, bet augustā firmas klienti cits pēc cita vērsās Rīgas reģiona policijas iecirkņos, ziņojot, ka uzņēmums pārstājis viņiem maksāt par automašīnu īri un firmas kontaktu tālruņi ir atslēgti.

Firmu pārreģistrē uz bezpajumtnieka vārda

Rīgas reģiona policijas darbinieki uzsāka vairākus kriminālprocesus un izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka firma ir pārreģistrēta uz kāda bezpajumtnieka vārda, savukārt iepriekšējais īpašnieks bijis kāds 1967. gadā dzimis vīrietis, kurš arī tika izsludināts meklēšanā. Meklētas arī tika apkrāpto iedzīvotāju automašīnas, kuras, iespējams, izvestas ārpus Latvijas Republikas teritorijas realizācijas nolūkā. Tikmēr apkrāptajiem cilvēkiem nācās turpināt maksāt līzinga ikmēneša maksājumus, lai gan iegādātās automašīnas bija pazudušas.

Izdodas atrast bijušo firmas īpašnieku

Šā gada 17. septembrī meklēšana vainagojās panākumiem un Rīgas reģiona Latgales iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki kopā ar Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbiniekiem aizturēja bijušo firmas īpašnieku. Aizturētais vīrietis atzina, ka ir darbojies minētajā uzņēmumā, bet noliedza savu saistību ar krāpšanām.

Tiesa vairākkārt atsakās apcietināt

Divas dienas vēlāk Latgales iecirkņa darbinieki lūdza tiesu piemērot aizturētajam drošības līdzekli apcietinājumu, taču tiesa atteica. Vēl divas dienas vēlāk, 21. septembrī, Rīgas reģiona Kurzemes iecirkņa darbinieki lūdza tiesu aizturēto vīrieti apcietināt par viņu apkalpojamajā teritorijā izdarītajiem noziegumiem, taču arī šoreiz tiesa noteica ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. Lietu par visām Rīgas reģionā izdarītajām krāpšanām pārņēma Rīgas reģiona Kriminālpolicijas 2. nodaļa un 23. septembrī lūdza Rīgas Centra tiesu piemērot aizdomās turamajam apcietinājumu kopā par vienpadsmit krāpšanas epizodēm, kurās zaudējumi mērāmi vairākos simtos tūkstošu latu. Arī šoreiz tiesa lūgumam atteica.

Meklē izkrāptās automašīnas

Pagaidām Rīgas reģiona kriminālpolicijas 2. biroja 3. nodaļas darbinieki turpina izmeklēšanu un jau ir sākuši sadarbību ar citām Eiropas Savienības valstīm, kurās varētu būt realizētas izkrāptās automašīnas. Turpinās arī izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai par SIA „LATBEMA Serviss” upuriem nav krituši arī citu Latvijas pilsētu iedzīvotāji. Tāpat Rīgas reģiona kriminālpolicijā visi sāktie kriminālprocesi ir apvienoti vienā „Par krāpšanu lielā apmērā, ja to izdarījusi organizēta grupa”, un tiek meklētas arī citas šajā noziegumā iesaistītās personas.

Komentāri (75)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu