Attaisno divgadīgās meitenītes nāvē vainotos mediķus (136)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ventspils tiesa pasludinājusi spriedumu Ventspils slimnīcas mediķu kļūdas dēļ mirušās meitenītes lietā. Gan ārsts, gan medmāsa attaisnoti, vēsta portāls "Ventas Balss".

Apsūdzības bija celtas pret Ventspils slimnīcas bērnu nodaļas vadītāju Dzintaru Marnauzu un medmāsu Jeļenu Nastaščuku.

Jau vēstīts, ka 2007. gada 22. martā Ventspils slimnīcā tika ievietota gadu un 11 mēnešus veca meitenīte ar nelielu applaucējumu. Bērns tika ievietots Bērnu nodaļā, kur viņa saņēma atbilstošu ārstēšanu. Viņas stāvoklis bija stabils, taču vēl pirms izrakstīšanas ārstējošais ārsts viņai nozīmēja fizioloģiskā šķīduma – 0,9% nātrija hlorīda – ievadīšanu vēnā. Tās laikā meitenītei sākās krampji un vemšana.

Saņemot pretkrampju terapiju, bērna stāvoklis uz neilgu laiku stabilizējās. Vēlāk, stāvoklim pasliktinoties, meitene tika pārvesta uz Ventspils slimnīcas reanimācijas nodaļu, pēc tam uz Bērnu slimnīcas terapijas nodaļu Rīgā, kur 27.martā viņa nomira. Atklājās, ka 0,9% šķīduma vietā tika ievadīts 10%, kas bērnam bija nāvējošs.

Vēlāk tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultāti apliecināja, ka meitenīte, iespējams, gan mirusi nātrija hlorīda pārdozēšanas dēļ, tomēr vismaz dokumentācija liecina, ka bērns saņēmis nātrija hlorīdu ar koncentrāciju 0,9%, nevis 10%.


Komentāri (136)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu