Aizdomās par naudas atmazgāšanu cietumā nonācis deputāts (50)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV 3

Bijušais Ogres novada deputāts Arvis Auziņš, kurš savulaik TV3 raidījuma "Nekā personīga" žurnālistiem piedāvāja kukuli par sižeta nerādīšanu, šonedēļ apcietināts.

"Nekā personīga" vēstī, ka šī ir jau otrā reize, kad Auziņu aiztur Finanšu policija. Pirms pusgada viņu turēja aizdomās par naudas atmazgāšanas shēmas organizēšanu. Krimināllietu turpina izmeklēt.

Policijai zināms, ka no 7.jūlija viņš savu naudas atmazgāšanas tīklu atjaunojis, vienojies ar agrākajiem līdzdalībniekiem, ka iepriekšējās problēmas ir nenozīmīgas, iestāstījis, ka ar policistiem viņam viss sarunāts un sācis strādāt no jauna. Trīs mēnešu laikā viņš esot paspējis atmazgāt vairāk kā vienu miljonu latu. Tā tas turpinājās līdz šai nedēļai, kad Finanšu policisti Auziņu apcietināja un izkratīja viņa klientu birojus.

Ņemot vērā, ka Auziņš ir ne tikai turēts aizdomās par jauniem noziegumiem, bet arī pārkāpis iepriekš viņam noteiktos ierobežojumus, Ziemeļu rajona tiesa viņam noteica jaunu drošības līdzekli - apcietinājumu. Naudas atmazgāšanas lietās tas ir retums.

Pirmo reizi Ogres estrādes īpašnieku Arvi Auziņu finanšu policisti aizturēja pirms pusgada. Viņu turēja aizdomās par vairāk nekā 7 miljonu latu atmazgāšanu, kas valstij radīja pievienotās vērtības nodokļa zaudējumus - pusotru miljonu. Toreiz tiesa Auziņam piemēroja policijas uzraudzību un aizliedza tuvoties lietā iesaistītajām personām. Policisti izjauca viņa naudas atmazgāšanas shēmu, kas Auziņa klientiem - gaļas pārstrādes uzņēmumiem, radiostacijām un citiem uzņēmējiem ļāva nelegāli gūt ievērojamus ienākumus.

Finanšu policisti stāsta, ka, atšķirībā no iepriekšējās reizes, šoreiz Auziņš centies nodrošināties ar viltīgākiem grāmatvežiem un juristiem. Viņa konsultantu vidū bijis arī bijušais organizētās noziedzības prokurors, tagad advokāts Āris Bočs. Viņš pats to noliedz, taču atzīst, ka Auziņš ir klients viņa kolēģim un Auziņu regulāri sastopot darbavietā

Ogres estrādes un tai blakus esošā naktskluba "Bermuds" saimnieks Auziņš savulaik bija mazpazīstams pilsētas domes deputāts no Zaļās partijas. Slavu viņš ieguva pēc centieniem izkrāpt Eiropas Savienības naudu lāzeršova izbūvēi Kombuļu pagastā. Lai to neuzzinātu sabiedrība, viņš ieradās pie Nekā personīga un piedāvāja vairākus tūkstošus latu. Pēc "Nekā Personīga" iesnieguma policijā un sižeta par Auziņa kukuļdošanas mēģinājumu, viņš no Ogres domes aizgāja. Izrādījās arī, ka lāzeriekārtas bija iecerēts izvietot nevis Kombuļu pagastā, bet Ogres estrādē. Eiropas naudu viņš tā arī nedabūja.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu