Uzlauztā portāla «Gay.lv» administrācija vērsusies policijā (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV Panorāma

Jau ziņots, ka 13.novembra naktī tika uzlauzts Latvijā lielākais seksuālo minoritāšu portāls. Hakeri nozaguši «Gay.lv» datu bāzi ar lietotāju datiem un publicējuši to internetā. Par notikušo noziegumu portāla administrācija esot ziņojusi policijai un informējusi Datu Valsts inspekciju, tā piektdien vēstīja LTV «Panorāma».

Pagaidām tikai neesot zināms, kuras valsts policijai portāls ziņojis par notikušo noziegumu, informēja «Panorāma». Tā kā šī portāla īpašnieki atrodas Spānijā, bet serveri Vācijā, visticamāk, iesniegums policijai ir uzrakstīts kādā citā valstī. Drošības policijā «Panorāmai» atzinuši, ka tai esot zināms nozieguma fakts, bet izmeklēšana nav sākta.

Informēta ir arī Datu Valsts inspekcija, kuras pārstāvji «Panorāmai» teikuši: ja būs iesniegums, būs izmeklēšana. Fakts, ka serveri un portāla īpašnieki ir ārvalstīs, nav šķērslis, jo vairākums portāla lietotāju ir Latvijas pilsoņi.

Datu Valsts inspekcijas direktore Signe Plūmiņa skaidrojusi: «Tas ir saistībā ar pārzini, ja viņš ir reģistrēts Latvijā, tad tiks piemērots Latvijas datu aizsardzības likums. Tāpat Datu inspekcijai jānoskaidro, vai kāda ierīce neatrodas Latvijā, saistībā ar šo portāla serveri. Tad arī Datu inspekcijai būs tiesības šo lietu izskatīt. Katrā ziņā eksistē sadarbība Eiropas Savienības dalībvalstu ietvaros. Ja vajadzēs piesaistīt citu dalībvalstu uzraugošās institūcijas, tas arī tiks darīts.»

Kā ziņo «Panorāma», portāla «Gay.lv» administrācijas rakstiskā paziņojumā izteikta nožēla par notikušo ar portālu un portāla lietotāji lūgti nomainīt paroles visās interneta vietnēs.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu