Tukumā atrod pirms gada mirušu sievieti (49)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.ntz.lv

Kādās mājās Tukuma centrā atklātas sievietes mirstīgās atliekas, kas šajā dzīvoklī glabājušās turpat gadu. Visu šo laiku piederīgie saņēmuši mirušās sievietes pensiju.

Tukuma novada sociālā dienesta vadītāja Ina Balgalve pastāstīja, ka sociālie darbinieki saņēmuši iesniegumu ar lūgumu piešķirt ģimenei trūcīgas personas statusu un devušies ģimeni apsekot. Tur izrādījies, ka viens ģimenes loceklis sen kā, iespējams, jau pērnā gada decembrī, miris, bet atrodas blakus istabā. Par notikušo ziņots tiesībsargiem.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs apstiprināja, ka 29. novembrī ap 12.20 saņemta informācija no Tukuma pašvaldības policijas par to, ka kādā dzīvoklī konstatētas sievietes mirstīgās atliekas, kas tur, iespējams, atradās jau no pagājušā gada decembra.

J. Bahs: "Kā teica dēls, kad sieviete nomirusi, viņam neesot bijis naudas bērēm; viņš arī neesot zinājis, ka var lūgt palīdzību no pašvaldības. Tāpēc arī sieviete nav tikusi apglabāta, bet visu šo laiku atradusies turpat - tās pašas ēkas citā telpā, kurai bijusi atsevišķa ieeja. Kad, dzīves vietu apsekojot, vīrietim jautāts, kur ir trešais ģimenes loceklis, viņš arī parādījis gultā maisos kārtīgi iesaiņoto mātes līķi, kas bija labi saglabājies. Kā atzina tiesu medicīnas eksperts, pēc ārējās apskates nav konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes. Pēc Krimināllikuma dēlam var izvirzīt apsūdzību pēc 193. panta «Nelikumīgas darbības ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem», tātad par to, ka viņš lietojis svešu kredītkarti. Krimināllikumā nav paredzēta atbildība par to, ka cilvēks nav laikus ziņojis par otra cilvēka nāvi."

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu