Preses nama pagrabā izvietotais klubs "Bunkurs" atsācis darbību (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tikai dažus mēnešus pēc tam, kad Rīgas pašvaldības policija (RPP) veica reidu Preses nama ēkas pagrabā izvietotajā izklaides vietā "Bunkurs", atklājot virkni pārkāpumu, klubs ir atsācis savu darbību.

Pēc RPP sniegtās informācijas, izklaides vieta atkal darbojoties. Pasākumos varot iekļūt vien ar ielūgumiem, turklāt pie durvīm notiek izklaidēties gribētāju pārbaude jeb "face control".

Reidu policija veica 3.oktobrī. Tā laikā Balasta dambī tika konstatēta nelegāla izklaides vieta. Policija reidu veica, saņēmusi informāciju, ka šajā vietā pulcējas nepilngadīgie. Pagraba telpās tika atrastas medicīniskās aptieciņas, kurās atradās aizdomīgas tabletes. Policijai bija aizdomas, ka tās ir narkotikas, tāpēc tika veikta ekspertīze. Tās rezultāti apliecinājuši, ka narkotikas tās nebija, bet tabletes saturēja mikrodaļiņas kāda ļoti spēcīga medikamenta.

Tāpat toreiz tika atklāti autortiesību pārkāpumi, par kuriem atzinumi vēl tiek gaidīti.

RPP arī gaida Valsts ieņēmumu dienesta atbildi par to, kāda veida komercdarbība šajā vietā notiek, jo nekādi nodokļi netiekot maksāti.

Iepriekš reida laikā izklaides vietā Balasta dambī RPP konstatēja pašnodarbinātas personas organizētu nakts izklaides vietu, kuras darbība sākta bez komercdarbības reģistrācijas un atļaujas. Izklaides vietā atradās aptuveni 300 cilvēku, kuri bija manāmā reibuma stāvoklī, apmeklētāju vidū sastaptas arī četras nepilngadīgas personas.

Jau ziņojām, ka ēkas Balasta dambī 3 īpašnieks ir "Latvijas kuģniecības" meitasuzņēmums "Lasco Investment". Saskaņā ar internetā atrodamajām afišām pasākumi klubā "Bunkurs" notikuši regulāri un jau ilgāku laiku.

Ēkas īpašnieks nevar atbildēt par telpu nomnieku nelikumīgām darbībām, biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš sacīja "Latvijas kuģniecības" meitasuzņēmuma "Lasco Investment" valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors, lūgts komentēt, vai "Lasco Investment" bija informācija par Preses nama pagrabstāvā esošu nelegālu izklaides vietu.

"Telpu nomas līgums paredzēja pasākumu rīkošanu Preses nama pagrabā, taču par to, ka nomniekam nav reģistrēta komercdarbība un nav saņemtas nepieciešamās licences, telpu īpašnieks nevar atbildēt," skaidroja Nešpors.

Viņš arī neatklāja, kas tieši ir Preses nama pagrabstāva telpu nomnieks, jo "Lasco Investment" nomniekus un noslēgtos nomas līgumus uzskata par komercnoslēpumu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu