Ugunsgrēks dzīvojamajā ēkā Āgenskalnā nodzēsts (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ugunsgrēks trīs stāvu dzīvojamajā mājā Āgenskalnā, Ernestīnes ielā 29, ir nodzēsts, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD informēja, ka pēc gandrīz astoņu stundu darba ugunsgrēks ir pilnībā likvidēts plkst.13.25. Dzīvojamajai ēkai ir izdedzis trešais stāvs, kurā bija aptuveni piecas istabas, bet precīzu dzīvokļu skaitu vairs nav iespējams pateikt. Ēkas otrā stāvā dzīvokļiem ir nodeguši pārsegumi ar trešo stāvu, kā arī dzīvokļi ir pārpludināti ar ūdeni. Arī ēkas pirmā stāva dzīvokļi ir pārpludināti ar ūdeni, informēja VUGD.

Ēkas otrajā stāvā atrodas trīs dzīvokļi, bet pirmajā stāvā - četri dzīvokļi.

Ugunsgrēkā cietušo nav, apstiprināja VUGD. Deviņi iedzīvotāji evakuēti uz viesnīcu Kartupeļu ielā 6.

Rīgas domes priekšsēdētāja preses sekretāre Anna Kononova sacīja, ka ēka Ernestīnes ielā 29 ir privātīpašums un tajā ir reģistrēti 16 iedzīvotāji.

"Patlaban evakuētie iedzīvotāji ir izmitināti viesnīcā, ar kuru Rīgas domei ir līgums par sadarbību šādos gadījumos. Pirmdien, 20.decembrī, problēmas risināšanā iesaistīsies Rīgas domes sociālie dienesti un izpilddirekcija, kuri lems, kā palīdzēt nodegušās mājas iedzīvotājiem," sacīja Kononova.

Viņa skaidroja, ka ierastā prakse ir tāda - ja dzīvokļus ir iespējams atjaunot, tad tiek piešķirts pabalsts to atjaunošanai, savukārt, ja dzīvokļus atjaunot nav iespējams, tad tiek palīdzēts ar jauna mājokļa atrašanu.

Jau ziņots, ka šorīt izcēlies plašs ugunsgrēks dzīvojamā mājā Āgenskalnā, Ernestīnes ielā.

Izsaukumu uz trīs stāvu dzīvojamo māju VUGD saņēma plkst.5.38. Dega trešā stāva dzīvoklis un jumts, degšanas platība - 500 kvadrātmetri.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu